Ελλάδα

ΕΣΗΕΑ: Διέγραψε οριστικά τον Άρη Πορτοσάλτε

ΕΣΗΕΑ: Διέγραψε οριστικά τον Άρη Πορτοσάλτε
ΕΣΗΕΑ: Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε την οριστική διαγραφή του Άρη Πορτοσάλτε και την προσωρινή άλλων έξι δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΑ προχώρησε στην οριστική διαγραφή του Άρη Πορτοσάλτε, αλλά και την προσωρινή διαγραφή έξι δημοσιογράφων για απεργοσπαστική δραστηριότητα. Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης αποτελεί συνέχεια της πανελλαδικής απεργίας που είχε γίνει.

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει την παραπομπή συγκεκριμένων δημοσιογράφων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης μετά από την πανελλαδική απεργία που είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2021 ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Οι ποινές των έξι δημοσιογράφων

Αν και ο κ. Πορτοσάλτε διεγράφη οριστικά, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την προσωρινή διαγραφή από 4 έως 8 μήνες τους δημοσιογράφους Νίκο Ευαγγελάτο (4 μήνες), Νότη Παπαδόπουλο (4 μήνες), Νίκο Υποφάντη (4 μήνες), Βασίλη Παπαδρόσο (6 μήνες), Βασίλη Χιώτη (6 μήνες) και Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο (8 μήνες).

Λίγα λόγια για τον Άρη Πορτοσάλτε

Ο Άρης Πορτοσάλτε  είναι Έλληνας δημοσιογράφος , που διεγραφει πλέον οριστικά από τον ΕΣΗΕΑ ,και διευθύνων συμβουλος του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100.3 και του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ. Είναι δημοσιογραφος από το 1984. Το 1989 ξεκίνησε να εργάζεται σε εφημερίδες. Στη συνέχεια έγινε ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΚΑΪ 100.3. Από το 1991 παρουσιάζει δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο, όπου έχει δική του ραδιοφωνική εκπομπή. Επίσης, συμμετέχει ως σχολιαστής σε δελτία ειδήσεων του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ. Πρόσφατα έγινε διάσημος για τα σχόλια του σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση. Ήταν επίσης ο συντονιστής του προγράμματος 1821: Η γέννηση ενός έθνους κράτους (2011), γνωστού προγράμματος του ΣΚΑΪ.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 ο Πορτοσάλτε ξεκίνησε να παρουσιάζει την σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών Γνωρίζοντας την ιστορία μας – Η γέννηση ενός αρχιπελάγους συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της 10ης προς 11ης Οκτωβρίου 2020, άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το γεγονός προήλθε από επί μέρες στοχοποίησή του από την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών. Η επίθεση καταδικάστηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους, τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους φορείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments