Διεθνή

Ερντογάν από G20: Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει νέο κύμα μεταναστών στα σύνορα της

Ερντογάν από G20: Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει νέο κύμα μεταναστών στα σύνορα της
Ερντογάν από G20: Το πρωί της Τετάρτης 13/10 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά έκτακτη σύνοδος της Ομάδας των Είκοσι πιο ανεπτυγμένων οικονομιών παγκοσμίως.

Στην έκτακτη σύνοδο της G20, της Ομάδας των Είκοσι πιο ανεπτυγμένων οικονομιών παγκοσμίως, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέστησε σαφές πως δεν θα επιτρέψει ένα νέο κύμα μεταναστών από το Αφγανιστάν στα σύνορα της χώρας του.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε: «Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της ένα νέο κύμα μεταναστών από το Αφγανιστάν, το οποίο θα έπληττε και τις ευρωπαϊκές χώρες». Ερντογάν από G20

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «το μεταναστευτικό αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα» και ευχήθηκε να επικρατήσουν το γρηγορότερο δυνατόν στο Αφγανιστάν η «σταθερότητα και ασφάλεια». Ζήτησε, δε, να είναι οι Ταλιμπάν επικεφαλής μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τέλος, πρότεινε να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας με θέμα το μεταναστευτικό, υπό την προεδρία της Τουρκίας, στο πλαίσιο της επόμενης G20, της οποίας η εκ περιτροπής προεδρία θα αναληφθεί από την Ινδονησία.

Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Ας μας απαντήσουν γιατί πήγαν στο Αφγανιστάν

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, στη διάρκεια συνέντευξής του στο CBS, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε στραφεί κατά των ΗΠΑ σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, ενώ αναφέρθηκε και στο Αφγανιστάν. Ερντογάν από G20

«Η Τουρκία δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων»

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση πως «η Τουρκία δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων», με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενώ όταν ρωτήθηκε αν πρέπει οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν ευθύνη για τους Αφγανούς πρόσφυγες, απάντησε:

«Μέχρι τώρα, οι ΗΠΑ δεν έχουν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις και δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους. Υπάρχουν περισσότεροι από 300.000 Αφγανοί πρόσφυγες που δεν έχουν καταγραφεί και η χώρα μας δεν αντέχει να τους υποδεχτεί».

«Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα και να επενδύσουν πιο πολλά. Βρίσκονταν στο Αφγανιστάν για 20 χρόνια. Γιατί πήγαν εκεί από την αρχή; Αυτά πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνησή τους» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments