Διεθνή

Μπαχτσελί: Νέο παραλήρημα κατά των ΗΠΑ – «Συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις»

Μπαχτσελί: Νέο παραλήρημα κατά των ΗΠΑ – «Συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις»
Μπαχτσελί: «Τέτοιους φίλους δεν τους θέλουμε και εύχομαι μόνο στους εχθρούς μου τέτοιους φίλους», ανέφερε ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου.

Νέα επίθεση εξαπέλυσε κατά των ΗΠΑ ο εθνικιστής κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος κατηγόρησε αυτή την φορά την Ουάσιγκτον για συνεργασία με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μάλιστα, ο Μπαχτσελί δεν δίστασε να κάνει λόγο και για θεωρίες συνομωσίας εναντίον της Τουρκίας.

«Τέτοιους φίλους δεν τους θέλουμε και εύχομαι μόνο στους εχθρούς μου τέτοιους φίλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων.

Μπαχτσελί

Στο μεταξύ, η ακραία πρόκληση της Άγκυρας να δημοσιοποιήσει τους χάρτες για τη Navtex βόρεια της Κύπρου, αλλά και την υφαλοκρηπίδα της, αποδίδεται στην προσπάθειά της να απαντήσει στην αντιπολίτευση και σε απόστρατους αξιωματικούς, που κατηγορούν την Τουρκία ότι υποχωρεί στο ζήτημα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Στο πλαίσιο αυτό, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ήρθε να υπενθυμίσει τις θεωρίες που έχει η Τουρκία και για το τουρκολυβικό μνημόνιο, αλλά και για την τουρκική υφαλοκρηπίδα, για την οποία ισχυρίζεται ότι εκτείνεται μέχρι τη Ρόδο, την Κρήτη και νότια της Κύπρου. Πρόκειται για μια μαξιμαλιστική θεωρία που προβάλλει η Άγκυρα, αυτή τη φορά μάλιστα με χάρτες.

Είναι προφανές πως πρόκειται για ένα μήνυμα και προς την Ελλάδα, καθώς αύριο Πέμπτη θα προχωρήσει στην υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, μετά από αυτή με τη Γαλλία.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανακήρυξης ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Λίγα λόγια για τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί (τουρκικά: Devlet Bahçeli) (γεννηθείς την 1η Ιανουαρίου 1948) είναι Τούρκος πολιτικός, ο οποίος είναι πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) από τις 6 Ιουλίου 1997. 

Έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Γκαζί στην Άγκυρα μέχρι το 1987 και υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνασπισμού του Bülent Ecevit (1999-2002). Εκλεγμένος στην επαρχία Osmaniye, είναι βουλευτής στην Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας από τις 22 Ιουλίου 2007.

Το 1987, ο Devlet Bahçeli έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του εθνικιστικού κόμματος (MÇP), το οποίο μετονομάστηκε επισήμως στο Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στις 24 Ιανουαρίου 1993. Μετά τον θάνατο, στις 5 Απριλίου 1997, του ιδρυτή και ηγέτη Alparslan Türkeş, έγινε στις 6 Ιουλίου 1997 ο ​​δεύτερος πρόεδρος του MHP. Από το 1999 έως το 2002, ο Bahçeli υπηρέτησε ως αναπληρωτής πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνασπισμού (DSP-ANAP-MHP) του Bülent Ecevit.

Στις γενικές εκλογές του 2007, ο Devlet Bahçeli οδήγησε το MHP στην επαρχία Osmaniye.

Στις γενικές εκλογές του 2018, ενώθηκε με την προεκλογική εκστρατεία του AKP και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments