Ελλάδα

Δίκη για βιτριόλι: Έφτασαν στο δικαστήριο η δράστις και το θύμα

Δίκη για βιτριόλι: Έφτασαν στο δικαστήριο η δράστις και το θύμα
Δίκη για βιτριόλι: Η ώρα της απολογίας έφτασε για την Έφη Κακαράντζουλα που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η κρίσιμη ώρα της απολογίας για την Έφη Κακαράντζουλα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020, έφτασε σήμερα. Το πρωί (14/10) πέρασε το κατώφλι Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για να εξηγήσει σε δικαστές και ενόρκους αλλά και στο θύμα της, τους λόγους που την οδήγησαν στο αποτρόπαιο έγκλημά της. Η κατηγορούμενη εμφανίσθηκε κανονικά στο Δικαστήριο απόψε.

Η δίκη αναμένεται να κρατήσει πολλές ώρες σήμερα, αρά υπάρχουν εκτιμήσεις που θέλουν να ολοκληρώνεται κι απόψε, αργά, το βράδυ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα έφτασε, από άλλη είσοδο και το θύμα. Η Ιωάννα αναμένεται για πρώτη φορά να ακούσει την εκδοχή της 36χρονης που της άλλαξε τη ζωή και την έβαλε σε έναν εφιάλτη. Η έδρα αναμένεται να απευθύνει ερωτήσεις για πτυχές της υπόθεσης που έχουν παραμείνει αναπάντητες έως τώρα. Περιμένουμε απαντήσεις επί της ουσίας, δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος Νίκος Αλεξανδρής.

Τι θα υποστηρίξει η δράστις

Εφόσον η απολογία της 36χρονης ξεκινήσει κανονικά, αναμένεται να εμείνει στην υπερασπιστική γραμμή που έχει χαράξει εξ αρχής μαζί με τον συνήγορό της Σάκη Κεχαγιόγλου, αντικρούοντας έτσι τον «ανθρωποκτόνο δόλο» που της έχει αποδοθεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δηλαδή θα ισχυριστεί πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα και πως θα πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω»

Στην απολογία της στην ανακρίτρια πριν από έξι μήνες η 36χρονη είχε ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις της. Ωστόσο η λέξη αυτή δεν έχει ακουστεί έως τώρα στο δικαστήριο, παρότι οι δύο γυναίκες έχουν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Όλα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου», είχε πει όταν είχε βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας.

Όταν είχε ερωτηθεί για ποιο λόγο επιτέθηκε στη Ιωάννα, είχε απαντήσει ότι αιτία ήταν ένα προσωπικό ζήτημα, για το οποίο θα μιλήσει στο δικαστήριο: «απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω, ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».

Η κατηγορούμενη έχει υποστηρίξει πως θεώρησε την άτυχη κοπέλα, υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό της ζήτημα, σημαντικό για την ίδια. Το ζήτημα αυτό, όπως είχε αναφέρει στην ανακρίτρια, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Βέβαια, στο δικαστήριο έχει καταθέσει ο 40ρονος άνδρας, για τον οποίο η κατηγορουμένη φέρεται να είχε αποκτήσει ερωτική «εμμονή», θεωρώντας το θύμα της ως τη γυναίκα που μπορεί να της τον στερήσει. Ωστόσο, από την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του 40χρονου με την Ιωάννα προέκυψε πως το θύμα και ο άνδρας δεν έχουν καν συναντηθεί διά ζώσης.

Στην τελική ευθεία

Μετά το στάδιο της απολογίας της κατηγορούμενης, το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη στάση που θα κρατήσει και εάν θα εμείνει στις αρχικές της εξηγήσεις, η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία. Στη σημερινή ή σε επόμενη δικάσιμο θα ακολουθήσει η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για την ενοχή ή μη της 36χρονης και στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι συνήγοροι των δύο πλευρών. Όταν ολοκληρωθεί το στάδιο των αγορεύσεων, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να εκδώσει την απόφαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments