Οικονομία

Ελληνική οικονομία: Ανακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα – Όλες οι λεπτομέρειες

Ελληνική οικονομία: Ανακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα – Όλες οι λεπτομέρειες
Ελληνική οικονομία: Ανακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα στις αγορές παρά τις πιέσεις ενώ επικρατεί αισιοδοξία και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ανακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα στις αγορές παρά τις πιέσεις ενώ επικρατεί αισιοδοξία και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Δανίας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να θέσει τέλος στο πρόγραμμα PEPP το Μάρτιο όπως προβλέπει και το χρονοδιάγραμμα.Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα στο επίπεδο του 0,89% από το 0,92%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 0,12% από το 0,14% και του 15ετούς έπεσε κάτω από το 1%, στο 0,987%.

Ελληνικά ομόλογα: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αγοράσει πάνω από 32 δισεκατομμύρια

Ελληνικά ομόλογα άνω των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο Δίμηνο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας το σύνολο των ομολόγων που έχει αγοραστεί ανέρχεται στα 32,18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2022. Για τη συνέχεια αναζητούνται τρόποι προκειμένου να συνεχιστούν οι αγορές ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, παρόλο που αυτά δεν είναι επιλέξιμα, καθώς δεν χαρακτηρίζονται «επενδύσιμα» από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.Ο μεγάλος όγκος των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ επιτρέπει στο ελληνικό Δημόσιο να συνεχίσει και το 2022 την συχνή έκδοση νέων τίτλων.

Ομόλογα: Με απώλειες κλείνει ο Σεπτέμβριος

Με απώλειες κλείνει ο Σεπτέμβριος για τα ομόλογα στην ευρωζώνη ενώ το κόστος δανεισμού για όλα σχεδόν τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά περίπου 20 με 30 μονάδες βάσης. Μια από τις αιτίες ήταν και η άνοδος του πληθωρισμού που αποθαρρύνει τους επενδυτές να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments