Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Κλειστή η Εγνατία στο ύψος της Μεγάλης Βόλβης

Θεσσαλονίκη: Κλειστή η Εγνατία στο ύψος της Μεγάλης Βόλβης
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζει η κακοκαιρία Μπάλλος να πλήττει όλη τη χώρα με αποτέλεσμα, η Εγνατία να είναι κλειστή στο ύψος της Μεγάλης Βόλβης.

Η κακοκαιρία Μπάλλος έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Πέρα από την Αττική και η Βόρεια Ελλάδα έχει πληγεί, με τα προβλήματα στους δρόμους να είναι έντονα λόγω των πλημμυρών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 από την Πολιτική Προστασία στους πολίτες της Χαλκιδικής που τους προειδοποιεί για έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση έχει διακοπεί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της λίμνης Βόλβης, λόγω υδάτων. Η έντονη βροχόπτωση και οι μεγάλοι όγκοι υδάτων που κατεβαίνουν από τα ορεινά, έχουν επιφέρει μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, η οποία έχει διακοπεί μετά τον κόμβο της Ρεντίνας στο μέτωπο για Θεσσαλονίκη.

Εγκλωβισμός οδηγών

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας στο GRTimes, «η κυκλοφορία στο σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη, έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους οδηγούς». Το πρόβλημα όπως είπε ο δήμαρχος, «οφείλεται στους μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων και έχουν δημιουργήσει χειμάρρους».

Να σημειωθεί ότι στο σημείο έχει μεταβεί η Τροχαία, ενώ αυτή την ώρα καθ’ οδόν βρίσκεται η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης, Στέλλα Σαλέπη. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 247 κλήσεις, μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και κατά τόπους ισχυρών ανέμων στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, από τις 07:00 έως τις 18:00, της Παρασκευής.

Προβλήματα στην Ιερισσό

Πλημμύρες σημειώθηκαν στην Ιερισσό με την Πυροσβεστική να δέχεται αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και υπόγεια στην είσοδο της Ιερισσού από την πλευρά του Στρατωνίου.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής Δημήτρης Λοκοβίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση: «Έχουμε μικρής έκτασης προβλήματα σε σημεία της περιοχής, όπως στην είσοδο της Ιερισσού και στο ρέμα στην Ολυμπιάδα, όπου έχουν ήδη δημιουργηθεί αναχώματα. Όλη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Είμαστε σε επιφυλακή, υπάρχουν μηχανήματα έργου που επεμβαίνουν όπου χρειαστεί. Παραμένουμε, ωστόσο, σε εγρήγορση και ελέγχουμε συνεχώς τη στάθμη των ρεμάτων για να μην έχουμε υπερχείλιση στην περιοχή».

Αποκαλυπτικά πάντως του μεγέθους της καταστροφής και της κρισιμότητας των προβλημάτων που δημιουργούνται είναι οι εικόνες και τα βίντεο που φιλοξενεί το halkidikinews.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments