Οικονομία

Evergrande: Μεμονωμένη περίπτωση αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας – Σταθερά η αγορά real estate

Evergrande: Μεμονωμένη περίπτωση αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας – Σταθερά η αγορά real estate
Η Evergrande Property Services, θυγατρικής της Evergrande, ζήτησε επίσης διακοπή συναλλαγών επικαλούμενη «μια πιθανή προσφορά για μετοχές της εταιρείας».

Σε καθησυχαστικές κινήσεις προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας σχετικά με την ανησυχίες που επικρατούν στην αγορά λόγω της κατάστασης στην Evergrande. “Κύκλοι” της τράπεζας διεμήνυσαν πως οι κίνδυνοι ενδεχόμενης κατάρρευσης της εταιρείας είναι ελεγχόμενοι.

Σε συνέντευξή του ο διευθυντής τμήματος χρηματοπιστωτικών αγορών της Κεντρικής Τράπεζας σημείωσε πως οι κίνδυνοι που εκπορεύονται από την Evergrande είναι «ελεγχόμενοι», ενώ έκανε λόγο για «μεμονωμένο φαινόμενο». «Τα προβλήματα της China Evergrande Group είναι μεμονωμένο φαινόμενο στον κλάδο των ακινήτων»,  ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Lan.

Παράλληλα, ο κ. Lan προανήγγειλε πως οι κινεζικές αρχές θα προχωρήσουν στη λήψη μέτρων για την προστασία των αγοραστών κατοικιών ενώ η Τράπεζα θα παρέχει όση ρευστότητα χρειαστεί στην αγορά για να ανακάμψει ο κλάδος.

Στην Κίνα περίπου το 25% του ΑΕΠ προέρχεται από τον κλάδο του Real Estate.

Evergrande: Αθέτησε και άλλη πληρωμή ομολόγων

Σε ακόμη μια αθέτηση πληρωμών προχώρησε ο κινεζικός κολοσσός Evergrande που έχασε ακόμη ένα γύρο πληρωμών αναφορικά με τα ομόλογα.

Με βάση πληροφορίες του Reuters οι ομολογιούχοι έκαναν γνωστό πως δεν έλαβαν πληρωμές για τα χρεόγραφα Απριλίου λήξεως 2022, 2023 και 2024 όπου έπρεπε να καταβληθούν.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κινεζικός κολοσσός Evergrande είχε προχωρήσει σε μεγάλη συμφωνία πώλησης περιουσιακών στοιχείων για να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει συνολικό ποσό ύψους 305 δισεκατομμύρια δολάρια για τις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία  θα πουλήσει πλειοψηφικό μερίδιο στη μονάδα διαχείρισης ακίνητης περιουσίας της, έναντι 5 δισ. Δολαρίων.

Η Evergrande Property Services, θυγατρικής της Evergrande, ζήτησε επίσης διακοπή συναλλαγών επικαλούμενη «μια πιθανή προσφορά για μετοχές της εταιρείας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments