Οικονομία

Τουριστικές επιχειρήσεις: Αυξήθηκε ο τζίρος τον Αύγουστο – Δείτε τις περιοχές

Τουριστικές επιχειρήσεις: Αυξήθηκε ο τζίρος τον Αύγουστο – Δείτε τις περιοχές
Τουριστικές επιχειρήσεις: Περίπου 740 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Αύγουστο που δραστηριοποιούνται στα τουριστικά. Αφορά επιχειρήσεις που υποχρεούνται να τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Περίπου 740 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Αύγουστο που δραστηριοποιούνται στα τουριστικά. Αφορά επιχειρήσεις που υποχρεούνται να τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Ο τζίρος των επιχειρήσεων ανήλθε 1.292.785.740 ευρώ έναντι 553.305.904 ευρώ τον Αύγουστο 2020. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και η μικρότερη στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Τι έδειξαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Οι επιχειρήσεις που ανήκουν στην εστίαση και υποχρεούνται να τηρούν διπλογραφικά βιβλία ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 194 εκατομμύρια ευρώ. Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2020 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (71,5%) και η μικρότερη αύξηση (8,9%) στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ενώ μείωση (7,9%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

ELSTAT

Αυξήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων κατά 766% και το δεύτερο τρίμηνο του 2021

Αύξηση 766% παρουσίασε ο τζίρος των τουριστικών επιχειρήσεων στη χώρα μας το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και ειδικότερα για επιχειρήσεις όπως οι υπηρεσίες καταλυμάτων ενώ αύξηση κατά 73,1% ο τζίρος στην εστίαση.Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης κύκλου εργασιών στις επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών σημείωσε τις εξής αυξήσεις το β’ τρίμηνο 2021 σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο 2020.

Τι έδειξαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

  • 1.’Αλλες υπηρεσίες: Νομικές και λογιστικές δραστηριότητες (18,5%), Δραστηριότητες παροχής συμβουλών διαχείρισης (29,3%), Αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών, τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις (18,7%), Διαφήμιση και έρευνα αγοράς (47,1%), ‘Αλλες επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (22,7%), Δραστηριότητες απασχόλησης (20,7%), Δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες (323,8%), Δραστηριότητες παροχής προστασίας και έρευνας (22,6%), Δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών σε κτήρια και εξωτερικούς χώρους (14,9%) και Διοικητικές δραστηριότητες γραφείου, γραμματειακή υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες παροχής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις (37,7%).
  • 2. Τομέας μεταφορών: Χερσαίες μεταφορές και μεταφορές μέσω αγωγών (18,7%), Πλωτές μεταφορές (19,4%), Αεροπορικές μεταφορές (80,5%), Αποθήκευση και υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες (25%) και Ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες (4,5%),
  • 3.Τομέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας: Εκδοτικές δραστηριότητες (32,2%), Παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων (58,9%), Δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών (24,5%), Τηλεπικοινωνίες (8,6%), Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες (13,8%) και Δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας (49,8%).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments