Πολιτική

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Δεν θα είμαι υποψήφιος για το ΚΙΝΑΛ

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Δεν θα είμαι υποψήφιος για το ΚΙΝΑΛ
Μανώλης Χριστοδουλάκης: Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ μέσω του Facebook ξεκαθαρίζει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης προχώρησε σε μία ξεκάθαρη δήλωση ότι θα «δώσει μάχη» ως γραμματέας του κόμματος και όχι ως υποψήφιος αρχηγός. Την ίδια ώρα την υποψηφιότητα τους έχουν δηλώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή του τονίζει ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές θα δώσει μάχη ως γραμματέας του κόμματος «με σεβασμό στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, στις μάχες του Κινήματος Αλλαγής και την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και τον δικό της αγώνα ζωής».

Η δήλωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη

«Η παράταξη περνάει κρίσιμες στιγμές. Και η παράταξη είναι πάνω από όλους και από όλα. Ο καθένας ζυγίζει τις επιλογές του και τις αποφάσεις του με τον δικό του κώδικα ηθικής, συνέπειας και αξιών. Όμως αυτό που δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, είναι η ανάγκη ο χώρος να παραμείνει συγκροτημένος, ενιαίος, εκπέμποντας μήνυμα σοβαρότητας, εξωστρέφειας και αξιοπιστίας.

Ως Γραμματέας του κόμματος, θα δώσω με όλες μου τις δυνάμεις τη μάχη αυτή. Θεσμικά και υπερβατικά. Με σεβασμό στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, στις μάχες του Κινήματος Αλλαγής. Με σεβασμό στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και τον δικό της αγώνα ζωής», αναφέρει.

Παράταση μέχρι τις 21 Οκτωβρίου για τη συλλογή υπογραφών

Παράταση της συλλογής των υπογραφών για τους υποψήφιους επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έως την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 18:00 το απόγευμα αποφάσισε η ΕΔΕΚΑΠ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Οι τρεις νέοι υποψήφιοι Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης, θα πρέπει να συλλέξουν 5000 υπογραφές από τα μέλη του κόμματος ή την στήριξη του 15% της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Το πρωί απέστειλε επιστολή προς την ΕΔΕΚΑΠ δηλώνοντας την πρόθεση του να κατέβει υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, ο Παύλος Χρηστίδης. Νωρίτερα το πρωί παραιτήθηκε από την θέση που κατείχε από το 2015, ως εκπρόσωπος τύπου. Την ίδια ώρα, διαρροές έκαναν λόγο για έντονη δυσφορία της προέδρου Φώφης Γεννηματά αλλά και των συνεργατών της για την υποψηφιότητα του Παύλο Χρηστίδη.

Εντός της ημέρας καταθέτουν υπογραφές Ανδρουλάκης και Καστανίδης

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε την Παρασκευή 5.200 υπογραφές. Την ίδια ώρα στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, επισήμαναν ότι παρότι η συλλογή υπογραφών για την υποψηφιότητα της σταμάτησε, όταν ανακοινώθηκε η επιδείνωση της υγείας της και η απόσυρση της από την διεκδίκηση της ηγεσίας, εκείνη είχε ήδη ξεπεράσει τις 20.000 υπογραφές. Εντός της ημέρας θα καταθέσουν τις υπογραφές που έχουν στα χέρια τους και ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Καστανίδης.

Ταυτόχρονα, τα σενάρια για το ενδεχόμενο και 7ης υποψηφιότητας φουντώνουν. Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμη και για επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου. Πάντως, η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού δεν επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία, ενώ ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες δέχεται ισχυρές πιέσεις από ανθρώπους του περιβάλλοντος του ώστε να «κατέβει». Ο ίδιος, εδώ και δύο ημέρες βρίσκεται στην βουλή και αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του σε συνομιλητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments