Οικονομία

Γιάννης Τσακίρης: “Οι έξυπνοι δήμοι” θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο νέο ΕΣΠΑ

Γιάννης Τσακίρης: “Οι έξυπνοι δήμοι” θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο νέο ΕΣΠΑ
Γιάννης Τσακίρης: Για το νέο ΕΣΠΑ και το σημαντικό ρόλο που θα παίξει στη δημιουργία “έξυπνων δήμων” μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης.
Γιάννης Τσακίρης: Για το νέο ΕΣΠΑ και το σημαντικό ρόλο που θα παίξει στη δημιουργία “έξυπνων δήμων” μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης.

Για το νέο ΕΣΠΑ και το σημαντικό ρόλο που θα παίξει στη δημιουργία “έξυπνων δήμων” μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 σημείωσε ότι «Ο κ. Πιερρακάκης θα μας κάνει όλους ψηφιακούς άρα και τους δήμους και κάποιος πρέπει να τα πληρώσει όλα αυτά, το μεγαλύτερο κομμάτι θα είναι από το νέο ΕΣΠΑ και ένα μικρότερο κομμάτι από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Για το δήμους και το ΕΣΠΑ

«Είναι δεδομένο ότι το ΕΣΠΑ δεν θα πάει χαμένο όπως δεν πάει χαμένο και το υφιστάμενο ΕΣΠΑ που τελειώνει με πάρα πολύ καλή απορρόφηση. Πρέπει να είμαστε τώρα σε ποσοστό πάνω από 70% αλλά είναι δεσμευμένο δεν υπάρχει πόρος διαθέσιμος για νέα έργα. Υπάρχει “υπερδέσμευση” δηλαδή έχουμε περισσότερα ενταγμένα έργα από τον προϋπολογισμό, ελπίζουμε να φτάσουμε ακριβώς στο ποσό να μην χρειαστεί να πληρώσουμε με εθνικούς πόρους αλλά και να πληρώσουμε πάλι καλά είναι γιατί είναι επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Τσακίρης. ΕΣΠΑ

«Δεν μας λείπει το όραμα, δεν μας λείπουν τα χρήματα αυτό που μας λείπει διαχρονικά είναι η ωρίμανση των έργων. Αρκετά έργα δεν ωριμάζουν και δεν μπορούν να μπουν παρότι είναι δεσμευμένα τα χρήματα, δεν φταίμε εμείς. Σαν υπουργείο Ανάπτυξης και επενδύσεων έχουμε υπηρεσίες που βοηθάμε τους τελικούς δικαιούχους αυτούς δηλαδή που επωφελούνται και κάνουν το έργο. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε έργα, πιέζουμε με τεχνική βοήθεια, με διάφορα εργαλεία ώστε να ωριμάσουν τα έργα, να δημοπρατηθούν, να αρχίσουν να υλοποιούνται και να πληρώνονται από ευρωπαϊκούς πόρους», σημείωσε ο υφυπουργός.

Για τα δημοτικά έργα

Για τα δημοτικά έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ, ο κ. Τσακίρης απάντησε: «Για τους δήμους αφορά τις «έξυπνες πόλεις», από το ΕΣΠΑ είναι γύρω στα 230 εκατομμύρια ευρώ αλλά υπάρχουν και άλλες δράσεις που είναι μέσω των περιφερειακών προγραμμάτων ένας δημοτικός δρόμος, οτιδήποτε άλλο αυτά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να σας πω ακριβή αριθμό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments