Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Ρεκόρ μισού αιώνα με 3 σερί νίκες στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός: Ρεκόρ μισού αιώνα με 3 σερί νίκες στη Λεωφόρο
Παναθηναϊκός: Για τρίτη φορά στην ιστορία του το «Τριφύλλι» ξεκινά με τρεις σερί, εντός, έδρας νίκες στο πρωτάθλημα με 4αρες!

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1972-73 ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με 3/3 νίκες εντός έδρας, έχοντας πετύχει σε όλες 4+ γκολ! Το «Τριφύλλι», μάλιστα, βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Αυτό το ρεκόρ το πετυχαίνει μετά από περίπου μισό αιώνα και για τρίτη σεζόν στην ιστορία του στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πριν το σαββατιάτικο παιχνίδι και τη νίκη των πράσινων κόντρα στον Ιωνικό με 4-1, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς συνέτριψε με 5-1 τον Βόλο και με 4-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα.

Φυσικά μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Λεωφόρου είναι και η λευκή ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδος και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό, που πρωταγωνιστεί και στην Ευρώπη, όντας πρωτοπόρος και στον όμιλό του στο Europa Leauge, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως στην τελευταία συνάντηση των δυο αιωνίων οι Πειραιώτες έφυγαν με το εμφατικό 4-1 από το «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ η ομάδα των Αμπελοκήπων ηττήθηκε και στα δυο ματς στο Ν. Φάληρο με 1-0 και 3-0 αντίστοιχα, στην περσινή σεζόν.

Το 1972-73 ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το 6-3 επί του Ολυμπιακού Βόλου, έπειτα κέρδισε 4-2 την Ομόνοια Λευκωσίας και 5-0 το Αιγάλεω, αλλά τερμάτισε 3ος, πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Συνέβη επίσης και το 1961-62, όταν η σπουδαία τότε ομάδα των “πρασίνων” κέρδισε με 4-0 τη Νίκη Βόλου, 4-2 τον Φωστήρα και 6-3 τη Δόξα Δράμας, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments