Οικονομία

Αυξήσεις ενέργεια: Σχέδιο για πληρωμές λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου σε δόσεις

Αυξήσεις ενέργεια: Σχέδιο για πληρωμές λογαριασμών ρεύματος  και φυσικού αερίου σε δόσεις
Αυξήσεις ενέργεια: Στο “τραπέζι” βρίσκεται σχέδιο για πληρωμές λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου σε δόσεις όπως ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Στο “τραπέζι” βρίσκεται σχέδιο για πληρωμές λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου σε δόσεις όπως ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Επειδή οι ανατιμήσεις, ενδεχομένως, να δυσκολέψουν κάποιους – παρά την υποστήριξη – να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους, για να μην έχουμε διακοπές, για να μη μείνει ο κόσμος χωρίς ρεύμα, για να μην του έρθουν όλα μαζί, δίνουμε τη δυνατότητα μιας δοσοποίησης. Θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα αυτό με βάση και αυτά που διεκδικούμε στην ΕΕ».

Στο τραπέζι νέα μέτρα στήριξης

«Οσο είναι δυναμικό το φαινόμενο των ανατιμήσεων στην ενέργεια, δεν μπορεί οι κυβερνήσεις να κάθονται και να το παρακολουθούν. Πρέπει να παρεμβαίνουν. Εχουμε αποδείξει ότι πρώτοι προχωρήσαμε στη στήριξη του κόσμου. Πρωταγωνιστήσαμε και σε επίπεδο Ευρώπης με τους Ισπανούς, με τους Ιταλούς και νομίζω ότι στο επόμενο Συμβούλιο θα συζητηθεί πάρα πολύ σοβαρά – το τι θα κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς αυτή την κατεύθυνση».

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Λογαριασμοί ρεύματος με δόσεις

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα πληρωμής σε δόσεις στους λογαριασμούς ρεύματος : «Από την πρώτη στιγμή είπαμε θα αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής. Είπαμε ότι θα καλύψουμε το 80% των ανατιμήσεων για όλους, από τις 300 μέχρι τις 600 κιλοβατώρες, διπλασιάσαμε τα χρήματα που θα δίνουμε, κι επειδή οι ανατιμήσεις ενδεχομένως δυσκολέψουν κάποιους, για να μη μείνει ο κόσμος χωρίς ρεύμα, δίνουμε τη δυνατότητα μιας δοσοποίησης, μέτρο το οποίο θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα, για να μπορεί ο κόσμος να μετατοπίζει κάποιες από τις υποχρεώσεις του. Έχουμε πει ότι αυτό θα ισχύσει μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή μέχρι τους λογαριασμούς του πρώτου διμήνου της επόμενης χρονιάς και μετά όσο είναι δυναμικό το φαινόμενο των ανατιμήσεων στην ενέργεια, θα παρεμβαίνουμε».

Όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατήσει στον τομέα της ενέργειας είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και επιπρόσθετα μέτρα στήριξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments