Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ με τον ίδιο αρχηγό ανατρέπει τα πάντα

Γιώργος Παπανδρέου: Το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ με τον ίδιο αρχηγό ανατρέπει τα πάντα
Γιώργος Παπανδρέου: Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μπει στην κούρσα της διαδοχής αιφνιδίασε τους πάντες, δημιουργώντας νέα δεδομένα εντός του ΚΙΝΑΛ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας με την απόφαση του να εμπλακεί στις διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος.

Η απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, κας Φώφης Γεννηματά να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος, χωρίς μάλιστα να ζητήσει την αναβολή των εκλογών, είχε σημαντικές συνέπειες στην κούρσα διαδοχής εντός του ΚΙΝΑΛ. ΚΙΝΑΛ

Οι νέες υποψηφιότητες ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια την ώρα που οι οπαδοί του κινήματος προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει. Τα νέα δεδομένα έφεραν μεν αλλαγές, όμως ακλόνητο φαβορί υπήρχε. Μιλάμε ασφαλώς για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος χωρίς τη Φώφη στο κάδρο έπαιζε χωρίς αντίπαλο στις στοιχηματικές.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε για υγιεινό περίπατο χωρίς συγκινήσεις ήρθαν ξανά τα πάνω κάτω.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μπει στο παιχνίδι αιφνιδίασε φίλους και εχθρούς δημιουργώντας νέα δεδομένα. Η εκτίμηση που υπάρχει στα γραφεία των στοιχηματικών είναι ότι αν κατέβει υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ θα είναι αυτομάτως το μεγάλο φαβορί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έμπειρων δημοσκόπων μάλιστα λένε ότι σε περίπτωση που νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ βγει τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου θα δούμε αλλαγές στον πολιτικό χάρτη που λίγοι περιμένουν αυτή τη στιγμή. Η εκτίμηση τους είναι ότι στην πρώτη δημοσκόπηση με ΓΑΠ αρχηγό το ΚΙΝΑΛ θα δει διψήφια νούμερα μετά από καιρό με δυναμική να φτάσει έως το 15%, ενώ θα εξαφανιστεί το MεΡΑ 25.

Πράγμα που σημαίνει ασφαλώς ότι αφενός ο δημοσκοπικός περίπατος της Νέας Δημοκρατίας θα πάψει να είναι… περίπατος, αφετέρου ότι ο Σύριζα που δεν δείχνει να ανακάμπτει θα δεχτεί ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα καθώς ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων του θα επιστρέψει στο… νέο παλιό ΠΑΣΟΚ.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments