Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια στη χώρα μας

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια στη χώρα μας
Άδωνις Γεωργιάδης: Με δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια στη χώρα μας.
Άδωνις Γεωργιάδης: Με δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια στη χώρα μας.

Με δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια στη χώρα μας. Μιλώντας στο Open μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «Ως υπουργός Ανάπτυξης αισθάνομαι περηφάνεια που η ελληνική αγορά παρά την πανδημία έχει λειτουργήσει υποδειγματικά. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετώπισαν ελλείψεις και στην πρώτη φάση της πανδημίας και τώρα, καθώς παρατηρείται ότι υπάρχουν ελλείψεις σε κάποια βασικά είδη. Έχω κάνει αρκετές φορές συσκέψεις με τα σούπερ μάρκετ και φαίνεται ότι τα αποθέματά μας είναι υπερ-επαρκή. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες». Γεωργιάδης

Για τις ανατιμήσεις

Αναφορικά με τις ανατιμήσεις και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος σημείωσε: «Αν μετρήσεις την αύξηση των τιμών σε διάφορα είδη με βάση τις τιμές του 2020 θα δεις μεγάλες διαφορές. Και εκεί μπορείς να στηρίξεις ένα αφήγημα ότι υπάρχει ακρίβεια. Το 2020, όμως, υπήρχε αρνητικός πληθωρισμός διότι η οικονομία ήταν κλειστή. ‘Αρα, είναι λάθος ως έτος αναφοράς υπό την έννοια ότι δεν ήταν φυσιολογικός ο οικονομικός κύκλος. Αν το συγκρίνουμε με το 2019 οι τιμές δεν έχουν αξιοσημείωτες διαφορές. Εξαιρώ τα καύσιμα ασφαλώς και την ενέργεια, που είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και για αυτό το λόγο υπάρχουν και ειδικά μέτρα».

Για τον πληθωρισμό

«Δεν μπορώ να προβλέψω απολύτως την πορεία του διεθνούς πληθωρισμού αν και σε βασικές πρώτες ύλες έχει αρχίσει να υπάρχει πλήρως αντίστροφη πορεία διεθνώς. Αν εξαιρέσεις την ενέργεια και τα ναύλα σε όλα τα υπόλοιπα η φρενήρης άνοδος Ιουλίου-Αυγούστου έχει ανακοπεί και έχει αρχίσει να αντιστρέφεται. Ζούμε σε μία εποχή που η πανδημία ανάγκασε τις κυβερνήσεις να διαταράξουν τον οικονομικό κύκλο και ασφαλώς, μέχρι να βρει τη νέα θέση ισορροπίας, θα δυσκολευτεί λίγο. Δεν θα είχα τόσο μεγάλο φόβο για πληθωρισμό δεκαετίας. Πιστεύω ότι σε λίγους μήνες αυτό θα αρχίσει να εξομαλύνεται, αλλά μένει να αποδειχθεί» μίλησε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments