Οικονομία

Φυσικό αέριο: Αυξημένη η ζήτηση φυσικού αερίου στο εννιάμηνο

Φυσικό αέριο: Αυξημένη η ζήτηση φυσικού αερίου στο εννιάμηνο
Φυσικό αέριο: Αύξηση σημειώθηκε στην κατανάλωση φυσικού αερίου το 9μηνο του 2021, καθώς τέθηκε σε λειτουργία η πηγή εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς μέσω του TAP που κάλυψε το 17% των εισαγωγών.

Αύξηση σημειώθηκε στην κατανάλωση φυσικού αερίου το 9μηνο του 2021, καθώς τέθηκε σε λειτουργία η πηγή εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς μέσω του TAP που κάλυψε το 17% των εισαγωγών.

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΔΕΣΦΑ

Σύμφωνα με τη ΔΕΣΦΑ την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 η κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 13,45 % σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο φτάνοντας τις 52,46 Τεραβατώρες (TWh) από 46,24 TWh σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Η κατανάλωση για ηλεκτροπαραγωγή (που αντιστοιχεί στο 67 % της συνολικής ζήτησης) αυξήθηκε κατά 15,21 % ενώ αυξημένη κατά 7,3 % ήταν και η κατανάλωση από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Σημαντική συμβολή του TAP

Σημαντικά συμβάλλει πλέον στην εισροή φυσικού αερίου το νέο σημείο εισόδου στη Νέα Μεσημβρία, το οποίο, σε συνέχεια της διασύνδεσης με τον TAP, κάλυψε το 17,01% των εισαγωγών εντός του πρώτου ενιάμηνου λειτουργίας του, με περισσότερες από 9,82 TWh, ενώ τέλος, περίπου 3,08 TWh (5,33%) εισήχθησαν στο ΕΣΦΑ από το σημείο διασύνδεσης στους Κήπους του Έβρου.

Φυσικό αέριο: Έκπτωση 15% σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές

Σε απορρόφηση κατ’ ελάχιστον του 15% του κόστους προμήθειας στο φυσικό αέριο ανακοίνωσε  η «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», σε συνέχεια, όπως επισημαίνει, των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας των πολιτών από τις διεθνείς ανατιμήσεις στον τομέα της ενέργειας, και με την υποστήριξη της ΔΕΠΑ Εμπορίας, της οποίας αποτελεί 100% θυγατρική εταιρεία.

15% σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές

«Οι οικιακοί καταναλωτές θα προμηθεύονται πλέον το φυσικό αέριο, τουλάχιστον 15% φθηνότερα. Η εταιρεία θα αποδώσει την έκπτωση αυτή στο σύνολο των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών της», αναφέρει η εταιρεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments