Οικονομία

Κικίλιας: Σε ετοιμότητα για έναρξη της τουριστικής περιόδου από τον προσεχή Μάρτιο

Κικίλιας: Σε ετοιμότητα για έναρξη της τουριστικής περιόδου από τον προσεχή Μάρτιο
Κικίλιας: Για τα έσοδα του τουρισμού, την τουριστική περίοδο και άλλα σχετικά θέματα μίλησε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας.

Για τα έσοδα του τουρισμού, την τουριστική περίοδο και άλλα σχετικά θέματα μίλησε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας.

Για την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Αναφορικά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως το αρμόδιο υπουργείο είναι σε ετοιμότητα και μάλιστα κλείνονται συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες και τους operators ενώ η ζήτηση στα εισιτήρια και τις κρατήσεις ξεκινάνε από τον Μάρτιο. «Με το 25% του ΑΕΠ να προέρχεται από τον Τουρισμό, φιλοδοξούμε να γυρίσουμε πίσω το μέρισμα αυτό στην ελληνική οικογένεια, στη μικρή και μεσαία επιχείρηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού.

Αυξήθηκαν οι εισπράξεις

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά είπε πως αυξήθηκαν οι εισπράξεις από χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως αυξήθηκαν οι εισπράξεις κατά 207% από επισκέπτες από τη Γαλλία, 115% από επισκέπτες από τη Γερμανία και 371% από επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είναι εμφανές ότι το υπουργείο Τουρισμού, είναι ένα οικονομικό υπουργείο και είναι η πηγή, η καρδιά της προσπάθειας που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση και όλη η ελληνική κοινωνία, να επανέλθει η ευημερία στη μέση ελληνική οικογένεια», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Τουρισμός: Ποιες περιοχές “έσπασαν τα κοντέρ” ακόμη και τον Οκτώβριο

Οι περιοχές του Νοτίου Αιγαίου από ότι φαίνεται ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της φετινής τουριστικής περιόδου ενώ και για το Δεκέμβριο αναμένεται να ξεπεράσει τις επιδόσεις του 2019.

Τι δείχνουν οι αφίξεις

Με βάση τις αφίξεις στα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, ο φετινός Οκτώβριος, μέσα στο δυσμενές περιβάλλον της πανδημίας, αναμένεται να υπερβεί την τουριστική κίνηση του 2019, αφού μέχρι τα μέσα του μήνα, η Ρόδος και η Κως πέτυχαν ήδη ανάκαμψη άνω του 80%, η Μύκονος 64%, ενώ η Σαντορίνη, στις 17 Οκτωβρίου, είχε ήδη περισσότερες αφίξεις από όσες είχε σημειώσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments