Πολιτισμός

Διάσημοι καλλιτέχνες: Ποιοι αναγνωρίστηκαν μετά το θάνατό τους

Διάσημοι καλλιτέχνες: Ποιοι αναγνωρίστηκαν μετά το θάνατό τους
Διάσημοι καλλιτέχνες: Μερικοί από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στην ιστορία αναγνωρίστηκαν μετά τον θάνατο τους.

Αρκετοί διάσημοι καλλιτέχνες αναγνωρίστηκαν μετά το θάνατό τους. Συνήθως οι μεγάλοι καλλιτέχνες είναι αμφισβητίες, πρωτοπόροι και το τόσο το κοινό όσο και οι κριτικοί δύσκολα μπορεί να δεχτεί το διαφορετικό.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν μάλιστα και σύγχρονοι πίνακες που απεικονίζουν διάσημους καλλιτέχνες, με κλασική τεχνοτροπία.

Διάσημοι καλλιτέχνες: Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Παρ’ ότι ο Βαν Γκογκ θεωρείται σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς ζωγράφους που έχουν υπάρξει, όσο ζούσε δεν είχε καταφέρει να πουλήσει ούτε έναν πίνακα. Ήδη από τα νεανικά του χρόνια παρουσίασε τάσεις μελαγχολίας και ψυχολογικά προβλήματα, ώστε εν τέλει να οδηγηθεί στην αυτοκτονία.

Διάσημοι καλλιτέχνες

Κάρολος Μπωντλέρ

Αν και στην πορεία αναγνωρίστηκε ως ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους ποιητές, κατά τη διάρκεια της ζωής του αντιμετώπισε έντονα οικονομικά προβλήματα, εξαρτήσεις και φυσικά τη δριμεία κριτική για το τολμηρό περιεχόμενο των ποιημάτων του.

Διάσημοι καλλιτέχνες: Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) (1541-1614)

Ο μεγάλος κρητικός ζωγράφος ήταν αυτό που λέμε “πολύ μπροστά για την εποχή του”. Αυτή ήταν και η αιτία που όσο ζούσε δεν αναγνωρίστηκε η αξία του. Το ύφος του ήταν πολύ τολμηρό για την εποχή, ο ίδιος στόχευε στην πρωτοτυπία. Ήταν όμως τόσο διαφορετικό που δεν βρήκε μιμητές, γεγονός που δεν ευνόησε και τη συνέχειά τους, με αποτέλεσμα να αγνοηθεί το έργο του τους επόμενους αιώνες.

Έντγκαρ Άλαν Ποέ

Κατά τη διάρκεια της ζωής του είχε πολλές οικονομικές δυσκολίες, ενώ ο θάνατος σε νεαρή ηλικία της συζύγου του τον οδήγησε στον αλκοολισμό.

Κώστας Καρυωτάκης

Ο Καρυωτάκης ποτέ δε βρήκε -εν ζωή- την ανταπόκριση που περίμενε. Θα χρειαστεί να μεσολαβήσει ο τραγικός του θάνατος, για να περάσει κι ο Καρυωτάκης στην αθανασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του “παραπόνου” του είναι η “μπαλάντα στους άδοξους ποιητές των αιώνων” όπου μιλάει για μεγάλους ποιητές που δεν αναγνωρίστηκαν όσο ζούσαν. Διάσημοι καλλιτέχνες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments