Κόσμος

Φάουτσι: Πότε καταλάβαμε ότι ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο

Φάουτσι: Πότε καταλάβαμε ότι ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο
Φάουτσι: Τόνισε ότι «όταν ακολουθείς την επιστήμη και η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζεις αλλάξει, οι επιστημονικές πληροφορίες επίσης θα αλλάξουν».

Tην ανάγκη οι πολίτες να κατανοήσουν ότι η αλλαγή κατευθυντηρίων γραμμών και πολιτικής όσον αφορά στον κορωνοϊό έχει να κάνει με το γεγονός ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία δυναμική και σε εξέλιξη κατάσταση» τόνισε ο ‘Αντονι Φάουτσι μιλώντας σε εκδήλωση του Politico (Health Care Summit 2021).

O Aμερικανός λοιμωξιολόγος και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, σημείωσε ότι μόνο όταν πέρασαν εβδομάδες και μήνες από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού έγινε πολύ ξεκάθαρο ότι ο ιός εξαπλωνόταν εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και διευκρίνισε ότι «50-60% των μολύνσεων μεταδίδονταν από κάποιον που ήταν χωρίς συμπτώματα ή κάποιον που δεν ανέπτυξε ποτέ συμπτώματα ή κάποιον που ήταν σε προσυμπτωματικό στάδιο της μόλυνσης».

Εξήγησε παράλληλα ότι «αυτή η συνειδητοποίηση είχε αντίκτυπο στην αλλαγή στις κατευθυντήριες γραμμές και τις συστάσεις σχετικά με τις μάσκες».

Κορωνοϊός

Ο ‘Αντονι Φάουτσι επισήμανε ότι «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μία στατική κατάσταση που τίποτα δεν αλλάζει» σπάνια αλλάζουν οι συστάσεις και διευκρίνισε ότι «όταν σε πραγματικό χρόνο τα πράγματα εξελίσσονται και έχεις περισσότερες πληροφορίες βασισμένες σε γεγονότα τότε πρέπει να κάνεις κατάλληλες αλλαγές με βάση τα σημάδια».

Τέλος, τόνισε ότι «όταν ακολουθείς την επιστήμη και η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζεις αλλάξει, οι επιστημονικές πληροφορίες επίσης θα αλλάξουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments