Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας: “Ραβασάκι” από την ΑΑΔΕ σε 75.000 ιδιοκτήτες που δεν τα πλήρωσαν το 2016

Τέλη κυκλοφορίας: “Ραβασάκι” από την ΑΑΔΕ σε 75.000 ιδιοκτήτες που δεν τα πλήρωσαν το 2016
Τέλη κυκλοφορίας: Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στέλνει “ραβασάκια” σε 75.000 ιδιοκτήτες ΙΧ οι οποίοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016. Οι ειδοποιήσεις θα αναρτηθούν ψηφιακά μέσω του MyCar.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στέλνει “ραβασάκια” σε 75.000 ιδιοκτήτες ΙΧ οι οποίοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016. Οι ειδοποιήσεις θα αναρτηθούν ψηφιακά μέσω του MyCar.

Ποιους αφορά

Αφορά τους ιδιοκτήτες ενώ τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, δεν κατέβαλαν τα τέλη, ούτε ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, σε περίπτωση, που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν ήταν τότε στην κατοχή τους ή ήταν σε ακινησία.

Μέχρι πότε δίνεται δεύτερη ευκαιρία

Δίνεται η δυνατότητα, από την Παρασκευή το πρωί, μέσω του myCAR, να δηλώσουν, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, τον λόγο, για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Αν δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα την παραπάνω δήλωση ή τα δικαιολογητικά δεν αποδεικνύουν την έλλειψη υποχρέωσης καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, τότε πληρώνουν τα τέλη του 2016 δύο φορές, όπως προβλέπει ο νόμος.

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε θα αναρτηθούν – Τι θα πληρώσουμε φέτος

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται όπως κάθε χρόνο να αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Κέρδος θα έχουν οχήματα τα οποία ταξινομήθηκαν μετά την 1 Ιανουαρίου 2021.

Για τα επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά σε κράτος μέλος της ΕΕ/ΕΟΧ από την 1η Ιανουαρίου 2021 και εφεξής θα υπολογίζονται με βάση τις τιμές εκπομπών CO2 ανά χιλιόμετρο σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων (WLTP) όπως αναγράφονται στη άδεια του οχήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments