Διεθνή

Φιλιππίνες: Νεκρός ένας ακόμα δημοσιογράφος

Φιλιππίνες: Νεκρός ένας ακόμα δημοσιογράφος
Φιλιππίνες: Άλλος ένας δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του ύστερα από δολοφονική επίθεση εναντίον του. - Ο 21ος από το 2016 και μετά.

Νεκρός βρέθηκε ακόμη ένας δημοσιογράφος, στις Φιλιππίνες, ο οποίος δολοφονήθηκε μάλιστα μέσα στο σπίτι του, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η αστυνομία της χώρας.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό το γεγονός πως η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας θεωρείται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη παγκοσμίως για τους ανθρώπους του Τύπου.

Ο Ορλάντο Ντινόι, δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού ιστότοπου Newsline Philippines και παρουσιαστής του ραδιοφωνικού σταθμού Energy FM, δολοφονήθηκε με έξι σφαίρες από έναν ένοπλο ο οποίος εισέβαλε στο διαμέρισμά του στο Μπανσαλάν, στο νησί Μιντανάο, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Πίτερ Γκλεν Ιπόνγκ.

Φιλιππίνες: Πέθανε επί τόπου

Ο δημοσιογράφος πέθανε επί τόπου, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να καθοριστούν τα κίνητρα του φόνου. «Μία από τις εκδοχές που εξετάζουμε είναι η εργασία του ως άνθρωπος του Τύπου», πρόσθεσε ο Ιπόνγκ.

Ο 21ος νεκρός δημοσιογράφος από το 2016 και μετά

Ο Ντινόι είναι ο 21ος δημοσιογράφος που δολοφονείται από 2016 όταν εξελέγη στην προεδρία των Φιλιππίνων ο Ροντρίγο Ντουτέρτε, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων των Φιλιππίνων.

Ο διοικητής της εθνικής αστυνομίας Γκιγιέρμο Ελεαζάρ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα σε βάθος και δεσμεύθηκε να προστατεύσει τα μέσα ενημέρωσης από τις επιθέσεις.

Σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε αυτό τον μήνα η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, με έδρα τη Νέα Υόρκη, κατέταξε τις Φιλιππίνες στην έβδομη θέση του παγκόσμιου καταλόγου ατιμωρησίας, με 13 φόνους δημοσιογράφους να παραμένουν ανεξιχνίαστοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments