Video

Τσεχία: Τραγωδία με νεκρό από πτώση τελεφερίκ

Τσεχία: Τραγωδία με νεκρό από πτώση τελεφερίκ
Τσεχία: Τη ζωή του έχασε ένας άνθρωπος από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα στην Τσεχία μετά την αποκόλληση μιας καμπίνας τελεφερίκ από τα καλώδια, στα βόρεια της χώρας, ενώ άλλοι επιβάτες που βρίσκονταν μέσα σε μια άλλη καμπίνα, διασώθηκαν, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης.

Το τελεφερίκ που φθάνει στα 1.000 μέτρα στο όρος Τζέστεντ χρησιμοποιεί δύο καμπίνες, τις οποίες διαχειρίζεται ένας υπάλληλος.

«Μια καμπίνα έπεσε ενώ κατέβαινε το τελεφερίκ. Μόνο ένας άνθρωπος βρισκόταν μέσα, ο οποίος δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μίχαελ Γκεοργκίεφ στην Τσεχική Τηλεόραση.

“Ευτυχώς η άλλη καμπίνα παρέμεινε στη θέση της, περίπου 15 επιβάτες απομακρύνθηκαν, μάλλον δεν έχουν τραυματιστεί, αλλά έχουν υποστεί σοκ”, πρόσθεσε.

Τσεχία: Λίγα λόγια για την χώρα

Η Τσεχία, είναι χώρα στην κεντρική Ευρώπη που συνορεύει προς τα βόρεια με την Πολωνία, με τη Γερμανία στα βορειοδυτικά και τα δυτικά, την Αυστρία στα νότια και τη Σλοβακία στα ανατολικά.

Η Τσεχία έχει έκταση 78.866 τ.χλμ. και πληθυσμό 10.625.449 κατοίκους (εκτίμηση 30-06-2018). Η ιστορική Πράγα ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, είναι η κύρια και μεγαλύτερη πόλη της. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Μπρνο, η Οστράβα και το Πίλσεν. Η χώρα αποτελείται από δυο ιστορικές περιοχές, τη Βοημία και τη Μοραβία, τμήμα της Σιλεσίας και μικρά τμήματα που παλιότερα ανήκαν στη νότια Αυστρία.

Μετά το τέλος του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Τσεχοσλοβακία το 1989, κατά τη διάρκεια της ειρηνικής Βελούδινης Επανάστασης, ακολούθησε η διάλυση της Τσεχοσλοβακίας σε δυο κράτη το 1993. Σλοβακία και Τσεχία έχουν παραμείνει στενοί συνεργάτες, ενώ ανήκουν μαζί με άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης στην ομάδα του Βίσεγκραντ. Η Τσεχία είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Μαΐου 2004. Ασκεί την προεδρία της Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου του 2009.

Το νόμισμα της Τσεχίας είναι η τσέχικη κορόνα.Η τσεχική οικονομία έχει ένα ουσιαστικό εισόδημα από τον τουρισμό: το 2001, οι συνολικές αποδοχές από τον τουρισμό έφθασαν σε 118.13 δισεκατομμύρια τσέχικες κορώνες, αποτελώντας 5,5% του ΑΕΠ και 9,3% των γενικών αποδοχών εξαγωγής. Η βιομηχανία απασχολεί περισσότερα από 110.000 άτομα – πάνω από 2% του πληθυσμού.

Τα ύδατα από την μεσόγεια Τσεχική Δημοκρατία ρέουν σε τρεις διαφορετικές θάλασσες: τη Βόρεια Θάλασσα, τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα. Η Τσεχική Δημοκρατία έχει επίσης εκμισθωμένο το Μολνταουχάφεν, μια παρτίδα 30.000 τετραγωνικών μέτρων στη μέση των αποβάθρων του Αμβούργου, η οποία απονεμήθηκε στην Τσεχοσλοβακία με το άρθρο 363 της συνθήκης των Βερσαλλιών, ώστε να επιτρέψει στη μεσόγεια χώρα όπου τα αγαθά που μεταφέρονται με τα ποτάμια θα μπορούσαν να μεταφερθούν στα ποντοπόρα πλοία. Το έδαφος θα επιστρέψει στον έλεγχο της Γερμανίας το 2028.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments