Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Δημοσκόπηση GPO: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί
Δημοσκόπηση GPO: Διψήφιο είναι το προβάδισμα μεταξύ της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα σφυγμομέτρηση που έγινε πρόσφατα.

Σε μία νέα δημοσκόπηση της GPO, η Κυβέρνηση διατηρεί το προβάδισμα της έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε προηγούμενη δε δημοσκόπηση, οι ερωτώμενοι είχαν κρίνει θετικά την ελληνογαλλική συμφωνία, αλλά εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της οικονομίας. 

Πιο συγκεκριμένα, προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων, διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος του οικονομικού βαρόμετρου της GPO, παρά το ότι η χρονική συγκυρία θεωρείται δύσκολη αφού η πανδημία παραμένει βραχνάς ενώ η ακρίβεια προκαλεί μεγάλες αβεβαιότητες στους πολίτες.

Τι έδειξε η πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, η ΝΔ με 35,5% διατηρεί προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (24,5%) στην πρόθεση ψήφου. Μάλιστα, το ποσοστό της ΝΔ εμφανίζει μια οριακή αύξηση 0,2% έναντι της μέτρησης του προηγούμενου μήνα, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή ποσοστιαία μονάδα. Σε ό,τι αφορά στα άλλα κόμματα, το ΚΙΝΑΛ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης (7,1% έναντι 6% στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου).

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8% (6,2% τον Σεπτέμβριο),η Ελλ. Λύση με 3,5% (3,4%), το ΜΕΡΑ 25 με 2,9% (2,9%), οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,8% (1,6%) και η Δημιουργία 1.1% (1,2%). Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε διψήφιο αριθμό (10,4%), ενώ οι λοιποί (άλλο κόμμα-λευκό, άκυρο-δεν θα ψηφίσω) 7,4%.

Υπεροχή Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Η διατήρηση του προβαδίσματος της ΝΔ, παρά τις αυξημένες αρνητικές γνώμες για κυβερνητικές επιλογές που αποτυπώθηκαν στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, αποδίδεται στην υπεροχή Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα, και στην αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί την κριτική και την απαισιόδοξη στάση των πολιτών στην τρέχουσα συγκυρία.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί σαφή υπεροχή στα ερωτήματα για το ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας (45,7% έναντι 25,1% του κ. Τσίπρα), ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (43,7% έναντι 28,8%) και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα (50,4% έναντι 18,8%). Μια άλλη εξήγηση έχει να κάνει με την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί την κριτική και την απαισιόδοξη στάση των πολιτών στην τρέχουσα συγκυρία.

Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση του έργου των υπουργών, ο Νίκος Δένδιας εξακολουθεί να παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, συγκεντρώνοντας το 70,4% των θετικών γνωμών. Υψηλά ποσοστά έχει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης με 54,6% των θετικών γνωμών. Ακολουθούν ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος (45%), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος (40,9%) και ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης με 40,8%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments