Ελλάδα

Κυψέλη: Εξαφανίστηκε 23χρονη κοπέλα

Κυψέλη: Εξαφανίστηκε 23χρονη κοπέλα
Κυψέλη: Πρόκειται για την Μπακογιώργου Φωτεινή, τα στοιχεία της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά την εξαφάνιση 23χρονης κοπέλας από την Κυψέλη. Για την εξαφάνιση έχει ήδη εκδοθεί Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η νεαρή, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το «Χαμόγελο», εξαφανίστηκε στις 8 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την Μπακογιώργου Φωτεινή, τα στοιχεία της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Μπακογιώργου Φωτεινή έχει ύψος 1.70 μ., είναι αδύνατη, έχει κοντά καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη φορούσε ροζ φόρμα και αθλητικά παπούτσια. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp όπου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση». Κυψέλη

Κυψέλη: Πότε ενεργοποιείται το Missing Alert

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει συνάψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάσει του οποίου, δραστηριοποιείται και στις εξαφανίσεις ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προχωρά στην ενεργοποίηση MISSING ALERT HELLAS, για τις περιπτώσεις εξαφανισθέντων ενηλίκων, που διατρέχουν κίνδυνο (νοητική στέρηση, ψυχολογικά προβλήματα κ.λ.π.), που αγνοούνται ύστερα από ατυχήματα και φυσικές καταστροφές (πυρκαγιά, σεισμό, ναυάγιο, κατολισθήσεις, πλημμύρες κ.λ.π.), που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή/και είναι απαραίτητη η λήψη φαρμακευτικής αγωγής (προβλήματα προσανατολισμού, ψυχολογικά προβλήματα, αυτοκτονικές τάσεις, νοητική στέρηση κ.λ.π.).

Το MISSING ALERT HELLAS συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ενηλίκου μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με αυτό. Για να επιτευχθεί αυτό στο Πρόγραμμα συμμετέχει πλήθος φορέων (κρατικών ιδιωτικών, εθελοντικών) με τον κάθε ένα από αυτούς να επικοινωνεί τα στοιχεία του αγνοούμενου ενηλίκου και κάποιες άλλες βασικές πληροφορίες μέσα από τα μέσα που διαθέτει π.χ. τηλεοπτικά spots. Ρέθυμνο

Παράλληλα και σε κάθε εξαφάνιση ενηλίκου πραγματοποιούνται οι ακόλουθες ενέργειες:

  • Ενημέρωση της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» με τη συμμετοχή των εξειδικευμένων και εκπαιδευμένων σκυλιών της, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
  • Δημοσιοποίηση των στοιχείων του αγνοούμενο ατόμου, στo site και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού (Facebook, Twitter), τα οποία έχουν τεράστια απήχηση.
  • Ενημέρωση των πολιτών που συμμετέχουν στην εφαρμογή Missing Alert App.
  • Ενεργοποίηση του μηχανισμού Missing Alert Hellas άρα και τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων του αγνοούμενου ατόμου στην τηλεόραση. Κατά την ενεργοποίηση του συναγερμού ενημερώνονται οι πολίτες ότι μπορούν να καλούν στην Άμεση Δράση 100 ή «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες και για τον λόγο αυτό το Missing Alert Hellas φέρει νομίμως το σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
  • Κοινωνική και Ψυχολογική στήριξη στο περιβάλλον του αγνοούμενου ατόμου, η οποία κρίνεται απαραίτητη κάτω από τόσο απαιτητικές και ψυχοπιεστικές συνθήκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments