Οικονομία

Λαγκάρντ: Ανοδικά οι τιμές των ομολόγων μετά τη διαβεβαίωση για πάγωμα των επιτοκίων

Λαγκάρντ: Ανοδικά οι τιμές των ομολόγων μετά τη διαβεβαίωση για πάγωμα των επιτοκίων
Λαγκάρντ: Απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το 2022 καθώς ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ αντικρούοντας τα στοιχήματα της αγοράς για μία αύξηση των επιτοκίων.

Απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το 2022 καθώς ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ αντικρούοντας τα στοιχήματα της αγοράς για μία αύξηση των επιτοκίων.

«Για τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων, έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα τις τρεις συνθήκες που πρέπει να ικανοποιούνται για να αρχίσει η αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Λαγκάρντ.

Οι δηλώσεις της Λαγκάρντ έγιναν μετά την αποτυχία της την περασμένη εβδομάδα να αντικρούσει τις προσδοκίες της αγοράς. Οι επενδυτές προεξοφλούσαν μάλιστα πρόσκαιρα δύο αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, ενώ τώρα προβλέπουν μία αύξηση επιτοκίων τον Οκτώβριο του 2022.

«Τα επιτόκια στην αγορά», είπε, «αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης αβεβαιότητας της αγοράς σχετικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού, των επιπτώσεων από το εξωτερικό στις προσδοκίες για την πολιτική επιτοκίων στην Ευρωζώνη και ορισμένων ερωτημάτων για τη ρύθμιση των αγορών ομολόγων μετά την πανδημία».

«Μία αδικαιολόγητη σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών δεν είναι επιθυμητή σε μία περίοδο που η αγοραστική δύναμη ήδη συμπιέζεται από τους υψηλότερους λογαριασμούς για την ενέργεια και τα καύσιμα και θα αποτελούσε έναν αδικαιολόγητο μετωπικό άνεμο για την ανάκαμψη», τόνισε η Λαγκάρντ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments