Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Στην “ατζέντα” και νέα μέτρα – Από ποιους παράγοντες θα εξαρτηθούν

Χρήστος Σταϊκούρας: Στην “ατζέντα” και νέα μέτρα – Από ποιους παράγοντες θα εξαρτηθούν
Χρήστος Σταϊκούρας: Στο “τραπέζι” βρίσκονται από την κυβέρνηση και νέα μέτρα αν χρειαστούν σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα προκειμένου να ξεπεραστεί η ενεργειακή κρίση αλλά και οι αυξήσεις στα προϊόντα.

Στο “τραπέζι” βρίσκονται από την κυβέρνηση και νέα μέτρα αν χρειαστούν σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα προκειμένου να ξεπεραστεί η ενεργειακή κρίση αλλά και οι αυξήσεις στα προϊόντα. Μιλώντας στην “Ημερησία” αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα όπως η ακρίβεια, τα ταμειακά αποθέματα, το γεγονός ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το κοινωνικό μέρισμα και άλλα ζητήματα.

Τι θα κρίνει τα νέα μέτρα

Δεν ήταν επιλογή μας να έχουμε έλλειμμα 7,3% . Για το αν θα ληφθούν και νέα μέτρα στήριξης ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως η οικονομία έχει μια δυναμική και αυτή η δυναμική ακολουθεί τη δυναμική των κρίσεων που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα. “Αν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και μπορεί να αξιοποιηθεί φέτος και πρέπει να αξιοποιηθεί γιατί η κρίση είναι εδώ ή μπορεί να είναι πολύ πιο έντονη το επόμενο δίμηνο, οφείλει η Πολιτεία να είναι μπροστά αξιοποιώντας τον δημοσιονομικό χώρο. Πιθανών αυτό να μπορεί να γίνει με μέτρα βραχυπρόθεσμα, δηλαδή για φέτος – Αυτό σημαίνει πως του χρόνου αυτά τα μέτρα θα έχουν μηδενικό αποτύπωμα – Αρα θα έχεις δημοσιονομική προσαρμογή” δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Για το ταμείο Ανάκαμψης

“Έχουν εγκριθεί 38 δράσεις σε όλο το φάσμα της οικονομίας – Αυτό αποδεικνύει την ωριμότητα του ελληνικού σχεδίου Έχουμε φτιάξει ειδικό μηχανισμό παρακολούθησης στο ΥΠΟΙΚ της υλοποίησης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης” δήλωσε σχετικά με ερώτηση που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών.

Η χώρα οδεύει καλά

“Η καλή πορεία της οικονομίας δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αναταράξεις και κίνδυνοι. Προφανώς και υπάρχουν νέες προκλήσεις” ενώ παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος ο κ Σταϊκούρας για την οικονομική πορεία της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments