Πολιτική

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Δύο τομές για την Αθήνα και μια ευκαιρία για τους νέους

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Δύο τομές για την Αθήνα και μια ευκαιρία για τους νέους
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών , υλοποιεί με συνέπεια ένα σπουδαίο μεταρρυθμιστικό έργο, με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία και διάχυση θετικών επιπτώσεων στην κοινωνία και τους πολίτες.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών , υλοποιεί με συνέπεια ένα σπουδαίο μεταρρυθμιστικό έργο, με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία και διάχυση θετικών επιπτώσεων στην κοινωνία και τους πολίτες. Οι πρωτοβουλίες του έχουν πολλαπλότητα και στοχεύσεις, παράγουν ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Τρεις δράσεις του είναι χαρακτηριστικές και τεκμηριώνουν τις επιδιώξεις του.

Η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της Αθήνας , γίνεται πράξη με την επιστροφή του γνωστού και δοκιμασμένου μέτρου του δακτυλίου, που συνδυάζονται με συγκεκριμένες τροποποιήσεις που στοχεύουν να δημιουργήσουν τον <πράσινο δακτύλιο>, με δραστική περικοπή των εξαιρέσεων συνολικά κατά 50% και πρώτα από όλα για τους βουλευτές και τα κόμματα, καθώς και με ψηφιακές άδειες.

Ειδικότερα , έως τις 22 Ιουλίου 2022 για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07:00 έως 20:00 και για την Παρασκευή από 07:00 έως 15:00, επιτρέπεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία των ΙΧ και των φορτηγών με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου  οχήματος μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιόγραμμων , με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους και με το σύστημα των μονών-ζυγών. Φυσικά ισχύουν οι “καθαρές” εξαιρέσεις και οι ρυθμίσεις για τους μόνιμους κάτοικους. Η μεγάλη τομή έγκειται στην ψηφιακή έκδοση του “Ειδικού Σήματος Κυκλοφορίας Οχήματος στο Δακτύλιο” από το gov.gr, η οποία δείχνει την αλλαγή του Δημοσίου στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του στην υπηρεσία του πολίτη.

Η δεύτερη τομή υλοποιείται στον κρίσιμο τομέα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, στον οποίο οι αλλαγές σε 24 μήνες είναι θεαματικές. Αυξήθηκαν κατά 55% τα λεωφορεία. Γίνεται προμήθεια 500 επιπλέον λεωφορείων με leasing και ΚΤΕΛ. Τα οχήματα σε ώρες αιχμής έγιναν 1310 από 850.Προστέθηκε η προμήθεια 770  νέων  αντιρρυπαντικών  λεωφορείων στον ανάλογο διαγωνισμό. Αυξήθηκαν κατά 19% οι συρμοί στις γραμμές του Μετρό2 και 3.Με νέο διαγωνισμό ανατάσσονται 70 βαγόνια. Δημιουργήθηκαν 1059 νέες θέσεις απασχόλησης. Αυξήθηκαν κατά περίπου 3.200 τα δρομολόγια στις Οδικές Συγκοινωνίες.

Τέλος στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της απόκτησης άδειας οδήγησης δίνεται η δυνατότητα απόκτησης προσωρινής  άδειας οδήγησης στους νέους που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, αρκεί να έχουν και ένα έμπειρο οδηγό δίπλα τους. Μετά το δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία από τα 17, οι νέοι αποκτούν τα ίδια δικαιώματα και στην οδήγηση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών , Κώστας Αχ. Καραμανλής, “η προσπάθεια μας συνεχίζεται, οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments