Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 6.000 ευρώ σε τραυματίες από πυρκαγιές

ΟΠΕΚΑ: Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 6.000 ευρώ σε τραυματίες από πυρκαγιές
ΟΠΕΚΑ: Την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 6.000 ευρώ σε τραυματίες από τις πρόσφατες πυρκαγιές ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 6.000 ευρώ σε τραυματίες από τις πρόσφατες πυρκαγιές ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Αφορά τα άτομα που υπέστησαν τραυματισμούς στις πυρκαγιές Ιουλίου/ Αυγούστου 2021 και θα παρέχει οικονομική ενίσχυση.

Τα κριτήρια της ενίσχυσης

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε άτομα που, μετά τον τραυματισμό, νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 48 ωρών  συνεχόμενα ή διακοπτόμενα ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Ποια η διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης

Για τη χορήγηση της συγκεκριμένης οικονομικής ενίσχυσης απαιτείται η υποβολή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης από τον ενδιαφερόμενο ή από τον νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ ή στις κατά τόπον αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΠΕΚΑ.

Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται στους δικαιούχους εφάπαξ με πίστωση στον δηλωθέντα λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που έπεται του μήνα, κατά τον οποίο εκδόθηκε η εγκριτική απόφαση για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Παροχή στήριξης του ΟΠΕΚΑ σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Παροχή στήριξης του ΟΠΕΚΑ σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές .Τα έτη 2018 και 2019 ο ΟΠΕΚΑ έχει χορηγήσει οικονομικές ενισχύσεις σε:

  • Πολίτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στο Μάτι στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.
  • Τα παιδιά που επλήγησαν από την απώλεια της οικογένειάς τους από τις φονικές πλημμύρες της Κρήτης τον Φεβρουάριο του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, οι οικονομικές ενισχύσεις αφορούσαν σε:

  • Α) Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που καταβλήθηκε σε όσους υπέστησαν τραυματισμό λόγω των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 και νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών. Σε περίπτωση θανάτου δικαιούχου της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται στους νόμιμους κληρονόμους του.
  • B) Χορήγηση εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε συνταξιούχους ή επιδοματούχους ανασφάλιστους υπερήλικες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Γ) Καταβολή μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης για τα προστατευόμενα τέκνα θανόντων από  τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 του άρθρου 2 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 138/Α/2018).
  • Δ) Καταβολή μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης για τα προστατευόμενα τέκνα θανόντων από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2019 στην Κρήτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments