Ελλάδα

Γκάζι: Λουκέτο σε νυχτερινό μαγαζί – Δεν είχαν πιστοποιητικά

Γκάζι: Λουκέτο σε νυχτερινό μαγαζί – Δεν είχαν πιστοποιητικά
Γκάζι: Λουκέτο επιβλήθηκε σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί καθώς εντοπίστηκαν πελάτες μέσα σε αυτό, οι οποίοι δεν είχαν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και έτσι θα ανασταλεί η λειτουργία του για 60 ημέρες.

Το συγκεκριμένο νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι υπέπεσε σε τρίτη παράβαση μέσα σε λίγες ημέρες και αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας του από τα ξημερώματα του Σαββάτου (6.11.2021) και για τους επόμενους δύο μήνες, στα πλαίσια αυστηρών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορvνοϊό.

Γκάζι: Επίθεση από κλειδαρά σε υγειονομικό κλιμάκιο στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη ένας κλειδαράς στη Θεσσαλονίκη καθώς επιτέθηκε στο κλιμάκιο που πραγματοποιούσε έλεγχο για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Όταν εντοπίστηκε παράβαση από τον κλειδαρά, τότε εκείνος τους επιτέθηκε. Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο και προχώρησε στη σύλληψή του.

Μάλιστα, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής, Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, έχει ξεκαθαρίσει ότι σε περιπτώσεις λεκτικών επιθέσεων ή απώθησης των κλιμακίων ελέγχου, θα υποβάλλονται μηνύσεις.

Γκάζι: Νέα μέτρα

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr), με δικό τους κόστος, περιλαμβανομένων και των κληρικών στις εκκλησίες.
  • Η πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, μεικτούς και ανοιχτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, κομμωτήρια, εμπορικά καταστήματα (δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες) θα γίνεται υποχρεωτικά με επίδειξη pcr ή rapid τεστ.
  • Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), τα φαρμακεία και οι εκκλησίες.
  • Επιπλέον, γίνεται σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
  • Την ίδια ώρα, διπλασιάζονται οι ποινές για τα μαγαζιά τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα, ενώ εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας. Έτσι, τα πρόστιμα θα ξεκινάνε από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος. Επιπλέον, θα αναρτάται λίστα με καταστήματα που έχουν παραβιάσει τα μέτρα.
  • Τέλος θα υπάρξει ποινή και στις ομάδες, αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα».

Τι ισχύει για τα παιδιά

Με self test θα εισέρχονται τα παιδιά στους μεικτούς χώρους. Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον Ant1. Όπως είπε οι ανήλικοι έως 18 ετών θα εισέρχονται σε μεικτούς χώρους, όπως τα κομμωτήρια, τα καταστήματα λιανεμπορίου και τα καταστήματα εστίασης, τα οποία λειτουργούν για εμβολιασμένους και μη, με self test, όπως αυτό που κάνουν για το σχολείο. Ωστόσο, τόνισε πως για τους αμιγείς χώρους, π.χ τους κλειστούς χώρους των εστιατορίων, οι ανήλικοι θα προσέρχονται είτε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε με rapid test.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments