Οικονομία

Εξοικονομώ: Ποιοι οι δικαιούχοι – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Εξοικονομώ: Ποιοι οι δικαιούχοι – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Εξοικονομώ: Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Εξοικονομώ του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Φέτος αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 50.000 νοικοκυριά.

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Εξοικονομώ του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Φέτος αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 50.000 νοικοκυριά.  Το ύψος της επιδότησης ξεκινά από 40% και φτάνει μέχρι και το 75%.

Τι καλύπτει το νέο πρόγραμμα

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης
  • Συστήματα ψύξης – θέρμανσης
  • Αναβάθμιση φωτισμού

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για μονογονεϊκές οικογένειες, πολυτέκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ.  Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με 632 εκατ. ευρώ και μαζί με τη μόχλευση θα κινητοποιηθούν συνολικά πάνω από 1 δισ. ευρώ. Εξοικονομώ

Ποια η δυνατότητα φέτος

«Ανάλογα με την εισοδηματική κατάσταση του καθενός λαμβάνει κάποιος το ποσοστό της επιδότησης, που είναι από 40 έως 75%, και το υπόλοιπο ποσό δηλώνεις στο πρόγραμμα πώς επιθυμείς να το καλύψεις, είτε με συμμετοχή σου, ή με τραπεζικό δανεισμό. Μπορεί κάποιος να πάρει προκαταβολή και να ξεκινήσει, και με την ολοκλήρωση του έργου πληρώνεται και το υπόλοιπο ποσό. Στο κομμάτι του τραπεζικού δανεισμού δίνουμε τη δυνατότητα να επιδοτήσουμε τον τόκο του δανείου. Έχουμε και ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, δημιουργήσαμε ένα εγγυοδοτικό εργαλείο σε συνεργασία με τις τράπεζες, και εγγυόμαστε την αποπληρωμή του δανείου» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Σδούκου μιλώντας προ ημερών στο Mega αναφορικά με το νέο εξοικονομώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments