Κόσμος

Γερμανία: Ο συνασπισμός «φωτεινός σηματοδότης» θα παρουσιάσει σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας

Γερμανία: Ο συνασπισμός «φωτεινός σηματοδότης» θα παρουσιάσει σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας
Γερμανία: Εν μέσω πανδημικού κύματος, τα κόμματα του «φωτεινού σηματοδότη» παρουσιάζουν σήμερα τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας παρουσιάζουν σήμερα τα κόμματα που διαπραγματεύονται για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει επαναφορά των δωρεάν τεστ και υποχρεωτικά καθημερινά τεστ στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ακόμη και για τους εμβολιασμένους.

Υπό το βάρος του τετάρτου κύματος της πανδημίας, το οποίο πλήττει με μεγάλη σφοδρότητα τη Γερμανία και της επαπειλούμενης υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) αναμένεται, όπως μεταδίδει η BILD, να ανακοινώσουν σήμερα τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης, για μετά τις 25 Νοεμβρίου, οπότε και εκπνέει η περίοδος «κατάστασης επιδημίας εθνικής εμβέλειας».

Μεταξύ των μέτρων που θα εισηγηθούν τα κόμματα είναι η επαναφορά των δωρεάν διαγνωστικών τεστ, τα οποία καταργήθηκαν στις 11 Οκτωβρίου, η υποχρέωση για καθημερινή διενέργεια τεστ – ακόμη και για εμβολιασμένους και νοσήσαντες – για εργαζόμενους και επισκέπτες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε κέντρα αποκατάστασης και η αύξηση της γονικής άδειας σε περίπτωση που ένα παιδί είτε μολυνθεί είτε πρέπει να μείνει σε καραντίνα είτε μένει αναγκαστικά στο σπίτι επειδή το σχολείο του έχει κλείσει εξαιτίας κρουσμάτων. Γερμανία

Επιπλέον, τα κόμματα του συνασπισμού «φωτεινός σηματοδότης» θα ζητήσουν μεγαλύτερη έμφαση στην προώθηση του ενισχυτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19, ειδικά από τους οικογενειακούς γιατρούς στους πιο ηλικιωμένους ασθενείς τους.

Οι τρεις πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι απορρίπτουν ωστόσο το ενδεχόμενο εφαρμογής σε όλη τη χώρα συστήματος αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από χώρους και δραστηριότητες. Από σήμερα πάντως το σύστημα θα εφαρμοστεί στη Σαξονία, έπειτα από απόφαση της τοπικής κυβέρνησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments