Οικονομία

Ενεργειακή κρίση: “Ανοίγει τις κάνουλες” η Gazprom για την πλήρωση των ευρωπαϊκών αποθεμάτων φυσικού αερίου

Ενεργειακή κρίση: “Ανοίγει τις κάνουλες” η Gazprom για την πλήρωση των ευρωπαϊκών αποθεμάτων φυσικού αερίου
Ενεργειακή κρίση: Με ανακοίνωσή της η Gazprom δήλωσε ότι ξεκίνησε πρόγραμμα πλήρωσης των ευρωπαϊκών αποθεμάτων φυσικού αερίου, όπου το χαμηλό επίπεδο συνέβαλε στην εκτόξευση των τιμών το τελευταίο διάστημα.

Με ανακοίνωσή της η Gazprom δήλωσε ότι ξεκίνησε πρόγραμμα των ευρωπαϊκών αποθεμάτων φυσικού αερίου, όπου το χαμηλό επίπεδο συνέβαλε στην εκτόξευση των τιμών το τελευταίο διάστημα και την ενεργειακή κρίση.

Τι ανακοίνωσε ο “ρωσικός γίγαντας”

Με ανακοίνωσή του στο Telegram η εταιρεία ανακοίνωσε πως “Η Gazprom ενέκρινε και ξεκίνησε την εφαρμογή του σχεδίου διοχέτευσης φυσικού αερίου σε πέντε ευρωπαϊκούς σταθμούς υπόγειας αποθήκευσης” δεν διευκρίνισαν όμως τον όγκο και τις διαδρομές του φυσικού αερίου.

Τι συμβαίνει με τις τιμές

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε προ των πυλών μιας ενεργειακής κρίσης τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο και είναι σαφές ότι οι αποφάσεις του Ρώσου προέδρου επηρεάζουν τις εξελίξεις. Οι τιμές του φυσικού αερίου έπεσαν στα τέλη του Οκτωβρίου όταν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην Gazprom να αυξήσει τις παραδόσεις προς την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά την πλήρωση των ρωσικών αποθεμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ευρώπη, τα αποθέματα του φυσικού αερίου βρίσκονται στο χαμηλότερό τους επίπεδο, λόγω του παρατεταμένου χειμώνα του 2020 και επειδή στην συνέχεια δεν αποκαταστάθηκαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments