Πολιτική

Μίνα Γκάγκα: «Δεν υπάρχει λόγος να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του»

Μίνα Γκάγκα: «Δεν υπάρχει λόγος να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του»
Μίνα Γκάγκα: «Δεν υπάρχει λόγος να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του».
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, απέκλεισε λέγοντας ότι είναι άδικο αφού έχουμε τα εμβόλια να προσωρήσουμε σε ένα νέο Lockdown.

Τα σημερινά κρούσματα έφτασαν μέχρι και τα 8.613, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του ΕΟΔΥ, πολλά είναι τα σενάρια για τη διαχείριση της πανδημίας, δίνεται όμως κυρίως έμφαση στην ένισχυση των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους. Και στην εμβολιαστική εκστρατείια.

Δεν πρόκειται

«Το ότι κάναμε το lockdown στην αρχή ήταν πάρα πολύ λογικό, τότε ήταν απόλυτα επιβεβλημένο, δεν ξέραμε τίποτα. Τώρα ο κόσμος δεν αντέχει ένα νέο lockdown θα ήταν άδικο» συμπλήρωσε η κ.Γκάγκα στο lamianow.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Λαμίας, η ίδια διευκρίνισε: «Τώρα πλέον, δύο χρόνια μετά ξέρουμε πώς μεταδίδεται ο ιός και πώς να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Αφού πλέον ξέρουμε όλα αυτά (μάσκες, αντισηψία, αποστάσεις, περιορισμός επαφών, εμβολιασμός) δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του. Πλέον δεν το αντέχει κανείς. Θα θεωρηθεί από όλους ένα άδικο μέτρο, άρα οφείλουμε να προσέξουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας».

«Να σας θυμίσω ότι πέρυσι στην Θεσσαλονίκη έγινε lockdown και για 5 εβδομάδες τα κρούσματα ανέβαιναν. Άρα δεν είναι θέμα lockdown. Τώρα πια κιόλας μετά από 2 χρόνια, δηλαδή το ότι κάναμε το lockdown στην αρχή ήταν πάρα πολύ λογικό δεν ξέραμε καθόλου, ούτε τι είναι η πανδημία, ούτε πως να το αποφύγουμε ούτε τίποτα», προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι τότε, το lockdown «ήταν απόλυτα επιβεβλημένο. Υπήρχε λόγος. Δύο χρόνια μετά, γιατί στο 2ο κύμα που αυξανόντουσαν τα κρούσματα, στο πρώτο, δεν αυξανόταν και όπου πήγαινα, έλεγαν οι δήμαρχοι όπου και αν πήγα στην Βόρεια Ελλάδα, βλέπετε, ο κόσμος μαζεύεται στα σπίτια τρώνε παρέα, μαζεύονται στα παγκάκια πίνουν καφέ παρέα, άρα δεν τηρούνται τα μέτρα. Άρα δεν είναι τι μέτρα θα βάλουμε αλλά πως θα τα τηρεί ο καθένας».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε πάντως ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία. «Δεν θα κλείσουν τα σχολεία. Δεν έχουμε πολλά κρούσματα στα σχολεία. Έχουν κλείσει ελάχιστα τμήματα γιατί είχαν πολλά κρούσματα. Η διαμόλυνση είναι στην κοινότητα αλλά δεν είναι μέσα στα σχολεία. Τα παιδιά είναι πολύ προσεκτικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments