Πολιτική

Ζέττα Μακρή: Τα σχολεία δεν θα κλείσουν

Ζέττα Μακρή: Τα σχολεία δεν θα κλείσουν
Ζέττα Μακρή: Η υφυπουργός Παιδείας σε συνέντευξη της μίλησε σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων, διαψεύδοντας για ακόμη μία φορά τις φήμες.

Η Ζέττα Μακρή σε συνέντευξη της στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου απάντησε στις φήμες περί κλείσιμου των σχολείων. Μάλιστα, και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε αναφέρει ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο σχολείων, καθώς -όπως προκύπτει και από τα στοιχεία- η διασπορά του ιού στις αίθουσες δεν αποτελεί πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «Οι φημολογίες δεν έχουν βάση. Τηρώντας τα πρωτόκολλα καταφέρνουμε να ελέγξουμε και να περιορίσουμε την πανδημία στον σχολικό πληθυσμό. Τα σχολεία δεν θα κλείσουν, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν, δεν το συνιστούν οι ειδικοί». Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ωφελήσει και οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούνται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

«Θλιβερή εξαίρεση»

Αναφερόμενη στα περιστατικά βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, με μαθητές να δημιουργούν συμμορίες και να μαχαιρώνουν συνομηλίκους τους εντός των σχολικών μονάδων, η κ. Μακρή έκανε λόγο για «θλιβερή μειοψηφία».

«Είναι πρωτόγνωρο για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό σχολείο. Καλώς τα αναδεικνύουμε γιατί έτσι αποτρέπουμε τους άλλους μαθητές από παρόμοιες συμπεριφορές. Είναι μια θλιβερή εξαίρεση, μια ισχνή μειοψηφία» κατέληξε.

«Παρακολουθούμε και την παγκόσμια πρακτική και κάνουμε αυξημένο testing». Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την ίδια, η εικόνα στα πανεπιστήμια γιατί «έχουμε να κάνουμε με μεγαλύτερους, ξέρουν να προστατεύονται και εμβολιάστηκαν νωρίς».

Σχετικά με την πορεία εμβολιασμών

Για την πορεία των εμβολιασμών σε καθηγητές και δασκάλους, η κ. Μακρή είπε ότι το ποσοστό στη δευτεροβάθμια ήταν ήδη υψηλό και μαζί με τους νοσήσαντες έφτασε το 90%. Στα παιδιά 12-14το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει το 20% και το 30% στην άλλη ηλικιακή κατηγορία, επισήμανε.

«Λόγω του εμβολιασμού και των αυξημένων τεστ τα παιδιά από 12-18 έχουν ποσοστά 2,5 φορές λιγότερα από όταν τα σχολεία ήταν κλειστά και πριν αρχίσει ο εμβολιασμός» κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments