Ελλάδα

Μαραθώνιος: Αλλαγές στα δρομολόγια σε τραμ και μετρό

Μαραθώνιος: Αλλαγές στα δρομολόγια σε τραμ και μετρό
Μαραθώνιος: Ο σταθμός «Νίκαια» της Γραμμής 3 του μετρό θα παραμείνει κλειστός καθ' όλη τη διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, λόγω τεχνικών εργασιών.

Ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας για το 2021 θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου και θα υπάρχουν αλλαγές στα δρομολόγια σε τραμ και μετρό.

Τι ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ

  • Ο σταθμός «Νίκαια» της Γραμμής 3 του μετρό θα παραμείνει κλειστός καθ’ όλη τη διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, λόγω τεχνικών εργασιών στην επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά. Οι σταθμοί «Νίκαια» και «Κορυδαλλός» θα συνδέονται μέσω της λεωφορειακής γραμμής 900.
Μαραθώνιος
  • Τα δρομολόγια του τραμ θα διεξάγονται με τερματικό σταθμό τη στάση «Φιξ» από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου έως τις 8 το βράδυ της Κυριακής 14 Νοεμβρίου, λόγω διεξαγωγής του38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών.
  • Επιπλέον, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου από τις 8 έως τις 10 το πρωί τα δρομολόγια του τραμ θα διεξάγονται με τερματικό σταθμό τη στάση «Μηδείας-Μυκάλης», λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ.

Συνέντευξη τύπου

Χθες στη συνέντευξη τύπου η Σοφία Σακοράφα τόνισε ότι ο αγώνας αυτός, μαζί με εκείνον της Βοστώνης, είναι οι μοναδικοί από τους μεγάλους Μαραθωνίους ανά τον κόσμο με διαφορετική αφετηρία και τερματισμό, χωρίς να επαναλαμβάνεται κανένα σημείο της διαδρομής. Δύο χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση (αφού η περυσινή ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας), ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας επιστρέφει το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου.
Η κυρία Σακοράφα, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς και τους χιλιάδες εθελοντές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμβάλλουν στην άρτια διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου, τόνισε ότι «στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσομε το μήνυμα που εκπέμπει και να συμμετέχουν όσοι πιο πολύ μπορούν.
Μαραθώνιος
Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η νυν διοίκηση της Περιφέρειας έχει διπλασιάσει το ποσό που επενδύει στον Μαραθώνιο, τον οποίο χαρακτήρισε «ισχυρό πυλώνα πολιτισμού και αθλητισμού», και έκανε λόγο για μία καινούρια εποχή συνεργασίας με τη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.
Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας πρόσθεσε:
«Τα 16 χλμ. που διανύουν οι αθλητές στο Δήμο μας είναι μία γιορτή για εμάς και τους κατοίκους μας»προσθέτοντας ότι ο Δήμος είναι πανέτοιμος να υποδεχθεί τους χιλιάδες αθλητές που θα βρεθούν το πρωί της Κυριακής (14/11) στην αφετηρία της κλασικής διαδρομής, αλλά και τη τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου (13/11, 12:30), στον αρχαιολογικό χώρο του Μαραθώνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments