Lifestyle

Μελίνα Μερκούρη: Έγινε έξαλλη με τις αποκαλύψεις του Νταλί

Μελίνα Μερκούρη: Έγινε έξαλλη με τις αποκαλύψεις του Νταλί
Μελίνα Μερκούρη: Μοναδικοί διάλογοι, αποκαλυπτικές σκηνές και εξαιρετικό υλικό από τη ζωή της στην Αμερική

Εξαιρετικό υλικό από τη ζωή της Μελίνας Μερκούρη στην Αμερική αποκαλύπτονται στο βιβλίο «Μελίνα μια σταρ στην Αμερική», μοναδικοί διάλογοι και αποκαλυπτικές σκηνές . Ανάμεσά τους, η εξομολόγηση του κορυφαίου σουρεαλιστή ζωγράφου Νταλί στην Μελίνα, για την ερωτική του ζωή.

Μεταξύ άλλων, στο άκρως ενδιαφέρον βιβλίο που υπογράφουν ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης και ο Σπύρος Αρσένης, υπάρχει ο ακόλουθος διάλογος:

Νταλί: Πάντως αν και έχω ερωτική φαντασία, δεν έχω κάνει έρωτα με άλλη γυναίκα παρά μόνο με τη γυναίκα μου. Μελίνα: Δεν σας πιστεύω! Νταλί: Είναι αλήθεια! Αλλά η φαντασία μου είναι τρομερά ερωτική. Κάνω κάθε είδους ασυνήθιστα ερωτικά πράγματα. Μελίνα: Μα αυτή είναι η χειρότερη απιστία… Είστε φοβερά άπιστος αν κάνετε με τη φαντασίας σας πράγματα με άλλες γυναίκες! Εγώ θα γινόμουν έξαλλη. Νταλί. Δηλαδή εσείς μπορείτε να κάνετε ταινίες χωρίς τον σύζυγό σας τον Ντασσέν, α λα αυτός δεν θα θέλατε να κάνει ταινίες με κάποιαν άλλη; Μελίνα: Προπαντός μια καλή ταινία! Αυτό θα ήταν ακόμα χειρότερο. Νταλί: Ακόμα και αν πρόκεται για κάτι θεϊκό και… Μελίνα: Και δεν συμμετέχω στη δημιουργία του; Δεν θα το επιτρέψω. Οχι με τον τρόπο που λέτε.

Μελίνα Μερκούρη: Λίγα λόγια για την ζωή της

Η Μαρία Αμαλία “Μελίνα” Μερκούρη ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός.

Καταγόταν από φημισμένη οικογένεια πολιτικών. Ηθοποιός βραβευμένη με πλήθος διεθνών βραβείων και παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού τα έτη 1981—89 και 1993—94 σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οπότε και όπως τόνισε και ο Ανδρέας Παπανδρέου «άντεξε» και στους 16 ανασχηματισμούς κυβέρνησης που πραγματοποίησε, ενώ υπήρξε η μακροβιότερη Υπουργός Πολιτισμού.

Το Σεπτέμβρη του 1938 η Μελίνα γίνεται δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το 1955 υπήρξε η χρονιά – σταθμός της καριέρας και της ζωής της. Ήταν η χρονιά που πρωταγωνίστησε στην πρώτη κινηματογραφική της ταινία, την Στέλλα. Η ταινία διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και κατά την προβολή της, γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Ζυλ Ντασέν, με τον οποίο έμεινε μαζί του, ως το τέλος της ζωής της.

svg%3EΤο 1949 στο θέατρο τέχνης του Κάρολου Κουν, ερμήνευσε την Μπλανς Ντιμπουά στο «Λεωφορείον ο Πόθος». Η παράσταση σημείωσε πραγματικό θρίαμβο τόσο εμπορικά όσο και καλλιτεχνικά. Ειδικά για την συγκεκριμένη παράσταση γράφτηκε το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Χάρτινο το Φεγγαράκι». Ακολούθησαν «Το μικρό Καλύβι», «Το χαμόγελο της Τζοκόντα», «Ο Θάνατος του Εμποράκου», «Bolero», κ.α. Επόμενος σημαντικός σταθμός στην θεατρική της καριέρα είναι το 1967 με το «Illya Darling». Το έργο είναι η θεατρική διασκευή του κινηματογραφικού έργου «Never on Sunday» (Ποτέ την Κυριακή), που της είχε χαρίσει παγκόσμια αναγνώριση.

  • Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε με ένα θεατρικό έργο που είχε γραφτεί από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη ειδικά για τη Μελίνα Μερκούρη, το «Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», που στην ταινία είχε τον τίτλο «Στέλλα» (1955).
  • Η ταινία αυτή ήταν η μόνη που έκανε η Μελίνα Μερκούρη με ελληνική παραγωγή (Μήλλας Φιλμ).
  • Για την ερμηνεία της στην Στέλλα, ήταν υποψήφια στο Φεστιβάλ των Καννών το οποίο έχασε, οδηγώντας την Isa Miranda στην απόφαση να της δώσει ένα ειδικό βραβείο με το όνομά της (Βραβείο Isa Miranda).
  • Με το Ποτέ την Κυριακή το 1960, απέκτησε παγκόσμια αναγνώριση. Έγινε διεθνής σταρ και η Ελλάδα παγκόσμιος προορισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments