Διεθνή

Λουκασένκο: Θέλω πυρηνικές κεφαλές στα σύνορα της Λευκορωσίας

Λουκασένκο: Θέλω πυρηνικές κεφαλές στα σύνορα της Λευκορωσίας
Λουκασένκο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί τη Ρωσία ότι προκάλεσε την κρίση στα σύνορά της.

Η Λευκορωσία θέλει ρωσικά πυραυλικά συστήματα Iskander με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών για να τα αναπτύξει στη νότια και στη δυτική περιοχή της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα, σε ένα ρωσικό αμυντικό περιοδικό. Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες εξαπέλυσε επίθεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος της Λευκορωσίας, την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί ότι προκάλεσε την κρίση στα σύνορά της, μέσω της προώθησης χιλιάδων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν παράνομα στην Πολωνία. Οι Βρυξέλλες έχουν κινητοποιηθεί για την επιβολή κυρώσεων στο Μινσκ. Λουκασένκο

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Λουκασένκο δήλωσε στο περιοδικό «Εθνικής Άμυνας» ότι χρειάζεται το αυτοκινούμενο πυραυλικό σύστημα Iskander που μπορεί να φέρει βαλλιστικούς πυραύλους με ακτίνα δράσης άνω των 500 χιλιομέτρων, με δυνατότητα οπλισμού συμβατικών, αλλά και πυρηνικών κεφαλών. «Χρειάζομαι αρκετές μεραρχίες στα δυτικά και στα νότια, προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί» δήλωσε ο ίδιος.

Λουκασένκο: Ο τελευταίος δικτάτορας στην Ευρώπη

Είκοσι επτά χρόνια στο τιμόνι της Λευκορωσίας, ο τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης, Αλεξάντερ Λουκασένσκο που απειλεί κατά καιρούς την γηραιά ήπειρο έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του ισχυρού άντρα του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν κολυμπάει στο… χρήμα. Χρυσά στυλό, ρολόγια πολυτελείας και μια θωρακισμένη Mercedes αξίας 1,4 εκατομμυρίων είναι τα αγαπημένα στη συλλογή που διαθέτει επιδεικνύοντας τον πλούτο του.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, ο Λουκασένσκο δεν διστάζει να επιδεικνύει ακόμη και τον νόθο υιό του. Κατά την επίσκεψή του στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τον είχε πάρει μαζί για παρέα. Από το 1994 ο μυστακοφόρος Λευκορώσος κυβερνά με απολυταρχικό τρόπο. Έχει ισχυρές διασυνδέσεις με τη ρωσική μυστική υπηρεσία KGB και ο Χίτλερ είναι το πρότυπό του .

Ο Λουκασένκο θεωρείται υπεύθυνος για την «εξαφάνιση» εκατοντάδων στελεχών της αντιπολίτευσης που προέβαλαν αντίσταση στο αποτέλεσμα των εκλογών το 2020 με το επιχείρημα ότι έγινε νοθεία. Καταστέλλει όπως ακριβώς και ο στενός του σύμμαχος Βλαντιμίρ Πούτιν οτιδήποτε τον εκνευρίζει, όπως την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου. Κατά τη διάρκεια των έξι θητειών του, οι δημοσκοπήσεις χειραγωγούνται από το Μινσκ και όσες δεν του αρέσουν, τις «φιμώνει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments