Διεθνή

Fanny Hensel: 3 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την πιανίστα και συνθέτρια

Fanny Hensel: 3 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την πιανίστα και συνθέτρια
Fanny Hensel: 216 χρόνια από τη γέννηση της Γερμανίδας πιανίστριας και συνθέτριας.

Την πιανίστα και συνθέτρια Fanny Hensel τιμάει σήμερα η Google με ένα Doodle. 3 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την πολυτάραχη ζωή της.

Η Φάνι Μέντελσον γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1805 και πέθανε στις 14 Μαΐου 1847. Η Φάνι Μέντελσον έγινε αργότερα γνωστή ως Φάνι Μέντελσον Μπαρθόλντι, και μετά τον γάμο της και ως Φάνι Χένσελ (Fanny Hensel).

Η Fanny Hensel ήταν Γερμανίδα πιανίστα και συνθέτρια, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας της συνέθεσε πάνω από 460 μουσικά κομμάτια.

Fanny Hensel: Το βιογραφικό της

Μερικά από τα έργα της Fanny Hensel, συμπεριλαμβάνουν ένα πιάνο τρίο και πολλά βιβλία με σόλο τραγούδια και κομμάτια για πιάνο. Πολλά κομμάτια της δημοσιεύθηκαν υπό το όνομα του αδελφού της Φέλιξ Μέντελσον, στα Opus του 8 και 9.

Πολλά από τα κομμάτια της Fanny Hensel έχουν τραγουδιστικό ύφος, και πολλά από αυτά συμπεριλήφθηκαν στο Lieder für das Pianoforte, ένα παρόμοιο έργο με αυτό του αδελφού της, ονόματι Lieder ohne Worte. Στο Αμβούργο, υπάρχει μουσείο αφιερωμένο στη Φάνι και στον αδελφό της Φέλιξ Μέντελσον.

Τα πρώτα της βήματα στο πιάνο, η Fanny Hensel τα έκανε σε νεαρή ηλικία με τη μητέρα της, η οποία υπήρξε μαθήτρια του Γιόχαν Κίμπεργκερ, ο οποίος με τη σειρά του ήταν μαθητής του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. fanny-hensels-216th-birthday-6753651837109135-2xa.gif

Ο πατέρας της είχε πει στη Fanny Hensel ότι, “ο Φελίξ, μπορεί να ακολουθήσει μία καριέρα μουσικού, εσύ από την άλλη, καλύτερα να έχεις τη μουσική ως ευχαρίστηση”.

Ωστόσο, ο αδελφός της την υποστήριζε και δημοσίευσε πολλά έργα υπό το όνομά του. Το γεγονός τους έφερε σε μία δύσκολή θέση, όταν η Βασίλισσα Βικτώρια, ζήτησε από τον Φέλιξ, ένα κομμάτι το οποίο όμως εκείνος δεν ήξερε γιατί ήταν της αδελφής του. Έτσι, η Fanny Hensel συνέχισε να βοηθά τον αδελφό της περισσότερο, ο οποίος την άκουγε πολύ. Fanny Hensel: 3 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την πιανίστα και συνθέτρια

Το 1829, η Fanny Hensel παντρεύτηκε τον Βίλχελμ Χένσελ. Ο άνδρας της την υποστήριζε, κι έτσι το 1838, πραγματοποίησε την πρώτη της και την τελευταία της γνωστή εμφάνιση, με ένα κονσέρτο του αδελφού της.

H Fanny Hensel απεβίωσε το 1847 στο Βερολίνο, με τη μουσική της να γίνεται περισσότερο γνωστή τη σημερινή εποχή, με τα υπάρχοντα μέσα. Ο Πάουλ Χένσελ και ο Κουρτ Χένσελ ήταν εγγόνια της.

Τι είναι τα doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου. Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments