Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει τίποτα για τις αποκαλύψεις σχετικά με την ΕΥΠ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει τίποτα για τις αποκαλύψεις σχετικά με την ΕΥΠ
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά άμεσες απαντήσεις για τις αποκαλύψεις της ΕΦΣΥΝ.

«Από χθες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν έχει απαντήσει τίποτα για τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας πως «η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί απλούς πολίτες και ενημερώνει για τις κινήσεις τους τον ίδιο τον πρωθυπουργό εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη».

«Μάθαμε ακόμα ότι δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι και δημοσιογράφοι έχουν μπει στο στόχαστρο της αδίστακτης παρέας του κ. Μητσοτάκη που κυβερνά τον τόπο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά «άμεσα απαντήσεις» στα «όσα αποκαλύφθηκαν».

«Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί είχε τέτοιο άγχος να αλλάξει τον νόμο και να διορίσει ως διοικητή της ΕΥΠ έναν κολλητό του, χωρίς καν πτυχίο», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέροντας ότι έβαλε «έναν αχυράνθρωπο διοικητή της ΕΥΠ για τις βρώμικες δουλειές», «κάποιον που να μην έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό μπροστά στον σεβασμό στοιχειωδών πολιτικών δικαιωμάτων. Κάποιον που να αναγνωρίζει ότι ο Καίσαρας-Μητσοτάκης βρίσκεται πάνω από τους Θεσμούς της Δημοκρατίας».

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη φαίνεται ότι ακουμπάει το σύνολο της δημόσιας ζωής: έλεγχος της ενημέρωσης, απευθείας αναθέσεις και προφανώς όξυνση της καταστολής».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποκαλύψεις που έφεραν σφοδρές αντιδράσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το σύστημα παρακολούθησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, το τελευταίο διάστημα, έχει βάλει στο στόχαστρο υπαλλήλους μεταναστευτικών οργανισμών, δημοσιογράφους, δικηγόρους, αλλά και ανθρώπους που ασχολούνται με το προσφυγικό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο στόχαστρο έχουν μπει και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των αρνητών της πανδημίας όπου και αναφέρεται πλήρες «φακέλωμα» των διοργανωτών τους.

Ήδη, από τον Ιούλιο του 2020, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύονται, με τις πρώτες συγκεντρώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων, ζητήθηκε από τη διοίκηση της ΕΥΠ να καταγράφονται όλες οι κινήσεις, οι πρωταγωνιστές τους και το «ιδεολογικό τους υπόβαθρο». Σε κάθε συγκέντρωση, ανά την επικράτεια, βρέθηκαν υπάλληλοι της ΕΥΠ προκειμένου να ενημερώνεται το Μαξίμου. ΣΥΡΙΖΑ

Στις ενημερώσεις της ΕΥΠ περιλαμβάνονταν ονοματεπώνυμα, κινητά τηλέφωνα (για να μπουν υπό παρακολούθηση) και κοινωνικές δραστηριότητες των «υποκινητών». Ενδεικτικά, σε σχετικό σήμα που στάλθηκε τον περασμένο Ιούλιο αναφέρεται:

«Σας γνωρίζουμε ότι το προσεχές διάστημα θα δημιουργηθούν συγκεντρώσεις-πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στα ληφθέντα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του covid 19 και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε διάφορες πόλεις ανά την επικράτεια. Επί των ανωτέρω παρακαλούμε για την άμεση διαβίβαση στην κεντρική υπηρεσία οποιασδήποτε πληροφορίας κατέχετε ή καταστεί δυνατόν να συλλέξετε στη Ζ.Ε. (σ.σ. ζώνη ευθύνης) σας, σχετικά με τους συμμετέχοντες (ομάδες-άτομα) στις εν λόγω συγκεντρώσεις (συμπεριλαμβανομένων προσωπικών πληροφοριών όπως τηλέφωνα, λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιότητα, δράση, το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, καθώς και τους υποκινητές». ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε άλλο σήμα που στάλθηκε από τα κεντρικά της ΕΥΠ στα παραρτήματα της υπηρεσίας ανά την επικράτεια σημειώνονται τα εξής: «Σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο έχει ανακοινωθεί κάλεσμα για συγκεντρώσεις ανά την επικράτεια την ερχόμενη Κυριακή με θέμα “κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας – κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο”. Επί του παρόντος αναφέρονται ως σημεία συγκέντρωσης στην Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) και στη Θεσσαλονίκη (Λευκός Πύργος). Σχετική αφίσα έχει αναρτηθεί στο προφίλ που διατηρούν στο facebook οι “Ενωμένοι Μακεδόνες”. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας την άμεση διαβίβαση στην κεντρική υπηρεσία οποιωνδήποτε πληροφοριών καταστεί δυνατό να συλλέξετε για τυχόν συγκεντρώσεις στη Ζ.Ε. σας». Σημειώνεται πως όποτε ήταν προγραμματισμένη αντίστοιχη πορεία διαμαρτυρίας, υπήρχε ανάλογη κινητοποίηση της ΕΥΠ, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από έτερα σήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments