Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Αφορά τους επιχειρηματίες που δεν έχουν ακόμη υποβάλει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από το πρόγραμμα οφείλουν να το πράξουν εντός της ημέρας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «myBusinessSupport».

Η ίδια προθεσμία ισχύει επίσης για τα δικαιολογητικά που αφορούν στην Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, αλλά και στην Επιδότηση Πάγιων Δαπανών.

Δείτε ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

Εφόσον η επιχείρηση ενισχύεται βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, οφείλει να υποβάλει, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport”, μέχρι την 15η Νοεμβρίου 2021 τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Υπεύθυνη δήλωση του λογιστή της επιχείρησης που να βεβαιώνει ότι η επιχείρηση την 31.12.2019 -είτε δεν είχε απολέσει πάνω από το ήμισυ του εγγεγραμμένου της κεφαλαίου λόγω συσσωρευμένων ζημιών, – είτε δεν είχε απολέσει πάνω από το ήμισυ του κεφαλαίου της, όπως εμφαίνεται στους λογαριασμούς της εταιρείας, λόγω συσσωρευμένων ζημιών. Το ανωτέρω δεν απαιτείται στην περίπτωση ανεξάρτητων ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και στην περίπτωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Επιπλέον, εάν πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση, να βεβαιώνει ότι τα τελευταία δύο έτη: – ο δείκτης χρέους προς ίδια κεφάλαια της επιχείρησης δεν ήταν υψηλότερος του 7,5 και – ο δείκτης κάλυψης χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων της επιχείρησης (EBITDA interest coverage ratio) δεν ήταν κάτω του 1,0.
  • Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments