Διεθνή

Ιταλία: Καθυστέρησε τα τρένα για να κάνει… τζόκινγκ

Ιταλία: Καθυστέρησε τα τρένα για να κάνει… τζόκινγκ
Ιταλία: Ο υπεύθυνος για την καθυστέρηση των τρένων φαίνεται ότι έτρεχε πάνω στις γραμμές.

Το Σάββατο στην Ιταλία ένα περιστατικό προκάλεσε καθυστέρηση στην διαδρομή Μιλάνο – Μπολόνια.

Το ιταλικό δίκτυο σιδηροδρομικής γραμμής Υψηλής Ταχύτητας (ΥΤ) υπέστη σημαντική καθυστέρηση για πάνω από δύο ώρες μεταξύ Μιλάνου και Μπολόνια.

Ο λόγος ήταν η παρουσία ενός ατόμου στις γραμμές στο τμήμα μεταξύ Πιατσέντσα και Φιντέντζα (Πάρμα), ο οποίος φαίνεται ότι έκανε… τζόκινγκ, όπως αναφέρει η ανταπόκριση του Κρίστιαν Μαυρή για την ΕΡΤ. 

Ιταλία: Επενέβη η Αστυνομία

Το περιστατικό προκάλεσε την επέμβαση της Αστυνομίας, κάτι που έκανε τον «αθλητή» να εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνος.

Η κυκλοφορία των τρένων ΥΤ επιβραδύνθηκε σημαντικά, από τις 11πμ έως τις 1:30μμ περίπου, με σημαντικές καθυστερήσεις σε όλο το δίκτυο. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι νωρίτερα το πρωί σημειώθηκε και προσωρινή διακοπή της κανονικής σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Μιλάνο και Μπολόνια λόγω νεκρού στις γραμμές του σταθμού της Πάρμα.

Ιταλία: Λίγα λόγια για το Μιλάνο

Το Μιλάνο είναι πόλη στην Ιταλία, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ιταλίας.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 120 μέτρων στην πεδιάδα της πιο πυκνοκατοικημένης και αναπτυγμένης περιφέρειας της χώρας. Είναι το βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο του Ιταλικού Βορρά και έδρα του ιταλικού χρηματιστηρίου. Η πόλη έχει 1.368.590 κατοίκους (2016) και η ευρύτερηπεριοχή (La Grande Milano) περίπου 7.400.000 κατοίκους (δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη).

Το Μιλάνο ιδρύθηκε το 400 π.Χ. από Γαλάτες και κατακτήθηκε τελικά από τους Ρωμαίους το 196 π.Χ. Είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας και πρώτη από οικονομική δραστηριότητα. Η οικονομική σπουδαιότητα της πόλης αυξήθηκε σημαντικά απ’ το 1870, που έγινε βιομηχανικό κι εμπορικό κέντρο. Στις επιχειρήσεις της απασχολούνται πάνω από 650.000 εργάτες κι η επιρροή της επεκτείνεται σ’ ολόκληρη την Ιταλία. Το Μιλάνο είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα στον κόσμο για την λυρική όπερα, με το διάσημο Teatro alla Scala (Σκάλα του Μιλάνου). Η Biblioteca Ambrosiana διατηρεί μεταξύ άλλων τα σχέδια και τα σημειωματάρια του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Περί το 400 π.Χ., οι Κέλτες Ινσούβροι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Μιλάνου. Το 222 π.Χ., οι Ρωμαίοι κατέλαβαν τον οικισμό, ο οποίος ονομάστηκε Μεδιόλανα (Mediolanum). Μετά από αρκετούς αιώνες ρωμαϊκής κυριαρχίας, το Μιλάνο ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της δυτικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από τον αυτοκράτορα Διοκλητιανό το 228 μ.Χ. Ο Διοκλητιανός επέλεξε να μείνει στην ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία (με πρωτεύουσα τη Νικομήδεια), ενώ ο Μαξιμιανός εξουσίαζε στη δυτική. Ο Μαξιμιανός κατασκεύασε αμέσως μνημειώδεις κατασκευές, όπως ένα μεγάλο ιππόδρομο με διαστάσεις 470 επί 85 μέτρα, τα Λουτρά του Ηρακλή, ένα μεγάλο σύμπλεγμα παλατιών και αρκετά άλλα κτίρια. Στα Μεδιόλανα υπογράφτηκε το 313 μ.Χ. το διάταγμα των Μεδιολάνων, από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και τον Λικίνιο, για την ανεξιθρησκία και την ελευθερία της Εκκλησίας.

svg%3EΤον 11ο αιώνα το Μιλάνο συγκλονίστηκε από τους αγώνες ανάμεσα στους ευγενείς, ιππότες, αστούς και τη λαϊκή κίνηση των Πατάρων. Η πόλη, ως πρωτεύουσα του δουκάτου του Μιλάνου, γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική κίνηση ιδιαίτερα την εποχή κυριαρχίας σε αυτή της οικογένειας των Σφόρτσα. Στο Μιλάνο έζησε για ένα διάστημα ο μεγάλος ζωγράφος και πανεπιστήμονας της Αναγέννησης, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ως προσκεκλημένος του μεγάλου του προστάτη ηγεμόνα του Μιλάνου Λουδοβίκου Σφόρτσα. Ο καλλιτέχνης εγκατέλειψε την πόλη μετά την κατάληψή της από τα Γαλλικά στρατεύματα και την αιχμαλωσία του Λουδοβίκου Σφόρτσα το 1500. Τον 14ο αι. η πόλη έγινε μεγάλη αγορά όπλων στην Ευρώπη και διεθνές τραπεζικό κέντρο. Οι συνεχείς πόλεμοι στα επόμενα χρόνια την εξάντλησαν, όμως με την εμφάνιση της βιομηχανίας του βαμβακιού η πόλη έζησε νέα οικονομική άνθηση. Με τη δημιουργία του βασιλείου της Ιταλίας το Μιλάνο έγινε οικονομική πρωτεύουσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments