Ελλάδα

Κεφαλλονιά: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για πλαστογραφία και υπεξαίρεση

Κεφαλλονιά: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για πλαστογραφία και υπεξαίρεση
Κεφαλλονιά: Οι τέσσερις αλλοδαποί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα.

Συνελήφθησαν, χθες 16 Νοεμβρίου, στην Κεφαλλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 28, 25, 23 και 21 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας και της υπεξαίρεσης.

Με τη χρήση πλαστών εγγράφων μίσθωναν αυτοκίνητα, από εταιρίες ενοικιάσεων, τα οποία δεν επέστρεφαν

Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι τέσσερις αλλοδαποί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα στην οποία είχαν ορίσει αρχηγό τον 28χρονο και με χρήση πλαστών εγγράφων προέβαιναν σε μισθώσεις αυτοκινήτων από εταιρίες ενοικιάσεων σε νησιά της Χώρας μας, τα οποία δεν επέστρεφαν, ενώ από τα έως τώρα στοιχειά, διαπιστώθηκε ότι ένα εκ των οχημάτων είχε χρησιμοποιηθεί σε μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών. Η δράση από τους τέσσερις εγκληματίες  είχε επεκταθεί στα νησιά του Ιονίου, του Αιγαίου και της Κρήτης, ωστόσο πιάστηκαν στη Κεφαλλονιά. Κεφαλλονιά:

Πιο αναλυτικά για την υπόθεση, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι τέσσερις αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες, χθες 16 Νοεμβρίου, στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλληνίας και συνελήφθησαν, καθώς την προηγούμενη ημέρα 15 Νοεμβρίου, με πλαστή άδεια διαμονής και άδεια ικανότητας οδήγησης, είχαν προβεί σε τρεις διαφορετικές μισθώσεις αυτοκινήτων από αντίστοιχες εταιρίες, στην περιοχή Σβορωνάτα Κεφαλληνίας.

Χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Η περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών ανέδειξε την εμπλοκή της εγκληματικής ομάδας σε άλλες πέντε περιπτώσεις υπεξαίρεσης αυτοκινήτων, με την ίδια μεθοδολογία, εκ των οποίων οι δύο στη Ζάκυνθο, μία στο Ηράκλειο της Κρήτης, μία στη Μήλο και μία στη Σύρο, η τελευταία δε περίπτωση αφορά αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και εντοπίστηκε την 10.11.2021 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κεφαλλονιά:

Στην κατοχή των εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα που τα χρησιμοποιούσαν για να έχουν επικοινωνία, το χρηματικό ποσό των -880- ευρώ, καθώς και πλήθος εισιτηρίων και αποδείξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας όπου θα δώσουν λόγο για τις  εγκληματικές πράξεις τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments