Οικονομία

ΗΠΑ: “Χτύπησε καμπανάκι” η Γέλεν για το όριο δανεισμού

ΗΠΑ: “Χτύπησε καμπανάκι” η Γέλεν για το όριο δανεισμού
ΗΠΑ: “Καμπανάκι χτύπησε” η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών κ. Τζάνετ Γέλεν για το όριο δανεισμού των ΗΠΑ όπου οδεύει να εξαντληθεί ξανά, στα μέσα Δεκεμβρίου.

“Καμπανάκι χτύπησε” η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών κ. Τζάνετ Γέλεν για το όριο δανεισμού των ΗΠΑ όπου οδεύει να εξαντληθεί ξανά, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Με επιστολή της προς Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, η κ. Γέλεν σημείωσε ότι «σύμφωνα με κάποια σενάρια, το υπουργείο Οικονομικών θα βρεθεί να έχει ανεπαρκή διαθέσιμα για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τη λειτουργία της αμερικανικής κυβέρνησης πέραν» της «15ης Δεκεμβρίου».

«Για να εξασφαλιστεί η πλήρης εμπιστοσύνη και η πίστωση των ΗΠΑ, είναι απαραίτητο το Κογκρέσο να αυξήσει ή να αναστείλει το όριο του χρέους το συντομότερο δυνατό», τόνισε η ίδια.

Το Κογκρέσο είχε εγκρίνει την προσωρινή αύξηση του ορίου του χρέους

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως το Κογκρέσο ενέκρινε τον Οκτώβριο την προσωρινή αύξηση του ορίου του χρέους του ομοσπονδιακού κράτους κατά 480 δισ. δολάρια, επιτρέποντάς του να συνεχίσει να κάνει πληρωμές μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου και να αποφύγει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών για πρώτη φορά στην ιστορία.

«Θα ήταν ανεύθυνη και καταστροφική απόφαση να μην αυξηθεί το όριο του χρέους. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το Κογκρέσο μας θα το έκανε αυτό» σημείωσε μεταξύ άλλων η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments