Οικονομία

Σταϊκούρας: Θα δοθεί και νέα στήριξη στα νοικοκυριά αν χρειαστεί

Σταϊκούρας: Θα δοθεί και νέα στήριξη στα νοικοκυριά αν χρειαστεί
Σταϊκούρας: Νέα στήριξη στα νοικοκυριά αν χρειαστεί θα δοθεί για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ενέργεια δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Νέα στήριξη στα νοικοκυριά αν χρειαστεί θα δοθεί για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ενέργεια δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε πως «Εάν παραμείνουν ή οι τιμές αυξηθούν περισσότερο, μπορεί η κυβέρνηση να αναγκαστεί -και ορθώς, να επέμβει ακόμα περισσότερο φέτος».

Τι ανέφερε για την ενεργειακή κρίση

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση δήλωσε πως είναι ένα πρόβλημα εξωγενές και εντονότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Πρόσθεσε ότι «φαίνεται να είναι παροδικό», ότι αναμένεται να αποκλιμακωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 αλλά ίσως να κρατήσει στα ενεργειακά προϊόντα έως και το β’ τρίμηνο του 2022.

Έρχεται δεύτερη αύξηση για τον κατώτατο μισθό

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι από 01/01/2022 θα γίνει μια πρώτη αύξηση 2% ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα εισηγηθεί θετικά και για τη δεύτερη αύξηση που έχει αναγγείλει ο πρωθυπουργός καθώς «πλέον έχουμε ασφαλή στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η οικονομία αναπτύσσεται».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Τι δήλωσε για τον προϋπολογισμό

Ο υπουργός Οικονομικών, σχετικά με τον προϋπολογισμό που κατατίθεται την Παρασκευή στη Βουλή δεν περιλαμβάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για οποιοδήποτε κλάδο της οικονομίας.

Η ανάπτυξη της οικονομίας βρίσκεται γύρω στο 7% αρχικά αναθεωρημένο προς τα πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση του προσχεδίου ενώ η ανεργία συρρικνώνεται κατά περίπου 1,5 ποσοστιαία μονάδα. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει ακόμη εκτόξευση των επενδύσεων και των εξαγωγών, καλή ιδιωτική κατανάλωση και συρρίκνωση της δημόσιας κατανάλωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments