Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Η χώρα και η οικονομία τα καταφέρνουν

Χρήστος Σταϊκούρας: Η χώρα και η οικονομία τα καταφέρνουν
Χρήστος Σταϊκούρας: Για την ελληνική οικονομία και τη φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση μίλησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Για την ελληνική οικονομία και τη φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση μίλησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως “η χώρα και η οικονομία τα καταφέρνουν”.

Μιλώντας στο 17ο Tax Forum Athens Thessaloniki σημείωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ πως ο προϋπολογισμός θα δείξει πως η οικονομία και η χώρα θα τα καταφέρουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα αναφορικά με την οικονομία και τον προϋπολογισμό «Όπως θα καταδείξει και θα αναδείξει η κατάθεση του προϋπολογισμού την Παρασκευή, η χώρα και η οικονομία τα καταφέρνουν. Αναπτύσσονται ισχυρά και βιώσιμα, η ανεργία μειώνεται, η ανταγωνιστικότητα βελτιώνεται. Νέες θέσεις απασχόλησης δημιουργούνται, οι επενδύσεις πολλαπλασιάζονται, οι εξαγωγές ενισχύονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προκλήσεις και αβεβαιότητες, τις οποίες με επάρκεια η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τις αντιμετωπίζει. Ταυτόχρονα όμως, υλοποιεί και διαρθρωτικές αλλαγές για να πετύχει μεσομακροπρόθεσμους στόχους για την επόμενη διετία.

Όπως είναι η διατήρηση των υψηλών ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, η βελτίωση της ποιότητας του πλούτου με την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών, η έξοδος της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, η μείωση του όγκου των “κόκκινων” δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό το 2022, η δημοσιονομική βελτίωση της χώρας το 2022 μέσα αποκλειστικά από την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας και την ταυτόχρονη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και η επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας έως το 2023. Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε».

Σταϊκούρας: Στο “τραπέζι” να δοθεί παράταση και το 2022 για τις πάγιες δαπάνες

“Στο τραπέζι” βρίσκεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και για το 2022 για τις πάγιες δαπάνες σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Μιλώντας στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το τραπεζικό σύστημα ενέκρινε νέα δάνεια προς τις ελληνικές επιχειρήσεις ύψους 1,4 δις ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments