Ελλάδα

F-16 Ανδραβίδα: Πως έγινε το ατύχημα

F-16 Ανδραβίδα: Πως έγινε το ατύχημα
F-16 Ανδραβίδα: Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ Σμήναρχος Κωνσταντίνος Γκουμάτσης.

Η πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-16 στην Ανδραβίδα που έγινε κατά την προσγείωση μετά την εκπαιδευτική πτήση σήμερα το μεσημέρι, δεν έφερε ευτυχώς τον τραυματισμό του πιλότου του, ο οποίος κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με επιτυχία και είναι καλά στην υγεία του.

Παράλληλα, ατύχημα με μονοθέσιο αεροσκάφος σημειώθηκε στη Λάρισα, ενώ ο χειριστής του ανασύρθηκε νεκρός.

F-16 Ανδραβίδα: Κάηκε ολοσχερώς το μαχητικό

Σύμφωνα με πληροφορίας, το F-16 κάηκε ολοσχερώς, καθώς ο κινητήρας του πήρε φωτιά ενώ βρισκόταν στη φάση της προσγείωσης, στον διάδρομο του στρατιωτικού αεροδρομίου. Ο πιλότος κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο F-16 και είναι σώος. Το μαχητικό αεροσκάφος επέστρεφε στη βάση μετά από εκπαιδευτική πτήση. Το F-16 Block 52+ είναι από τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναμένεται έρευνα για τα αίτια της πτώσης.

O πιλότος μεταφέρθηκε αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

F-16 Ανδραβίδα: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ Σμήναρχος Κωνσταντίνου Γκουμάτση για το περιστατικό

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ Σμήναρχος Κωνσταντίνος Γκουμάτσης αναφέρει για την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους:

«Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο Ιπτάμενος αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments