Ελλάδα

Πάτρα: Σημάδια βελτίωσης για τον δύο μηνών Νεκτάριο που διασωληνώθηκε με κορωνοϊό

Πάτρα: Σημάδια βελτίωσης για τον δύο μηνών Νεκτάριο που διασωληνώθηκε με κορωνοϊό
Πάτρα: «Ο μικρός Νεκτάριος δείχνει να πηγαίνει καλύτερα και φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη», είπε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Δύσκολες είναι οι ώρες για το μόλις 2 μηνών βρέφος, από το Αγρίνιο, το οποίο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου στην Πάτρα, έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό και χθες διασωληνώθηκε. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι ήδη ήρθαν οι πρώτες αισιόδοξες ειδήσεις. «Ο μικρός Νεκτάριος δείχνει να πηγαίνει καλύτερα και φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη», είπε σήμερα το πρωί ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης για το βρέφος που διασωληνώθηκε χθες στο ΠΓΝ Πατρών .

Πάτρα: Αεροβάπτιση πριν τη διασωλήνωση για το μικρό μωράκι

Μάλιστα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη, το βρέφος αεροβαπτίστηκε παίρνοντας το όνομα Νεκτάριος. «Πράγματι είναι μια δύσκολη κατάσταση για έναν μικρό ασθενή και έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ηλιάδη, προκειμένου το παιδί να μην φτάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης» δήλωσε, σύμφωνα με το pelop.gr, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Πάτρα

Το δύο μηνών βρέφος, προέρχεται από οικογενειακό περιβάλλον, τα μέλη του οποίου είχαν νοσήσει από κορωνοϊό και δεν ήταν εμβολιασμένοι. Με αποτέλεσμα να νοσήσει και το μωράκι 2 μηνών. Προ ημερών είχε εισαχθεί για νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ. Στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, ανέβασε πυρετό, δεν έτρωγε και δεν είχε αρκετό οξυγόνο με αποτέλεσμα την εσπευσμένη μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του νοσηλευτικού ιδρύματος και την εισαγωγή του σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

«Το βρέφος είχε ανάγκες οξυγόνου υψηλής ροής, Ευχόμαστε πραγματικά να έχουμε καλή έκβαση για το παιδάκι, αλλά το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ειδικά στα σπίτια να υπάρχει καλός αερισμός των χώρων και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής υγιεινής» δήλωσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Αννα Μαστοράκου.

Πάτρα

Νοσηλεύεται και έγκυος με κορωνοϊό

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών εισήχθη εσπευσμένα  χθες  Πέμπτη 18 Νοεμβρίου τα ξημερώματα, έγκυος, έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό. Πρόκειται για μια 35χρονη από την Πάτρα που βρίσκεται στον ένατο μήνα  και νοσηλεύεται σε κλινική ΜΕΘ covid. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση τόσο της ίδιας όσο και του εμβρύου είναι ελεγχόμενη και δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments