Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 21/11: Εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Κρούσματα σήμερα 21/11: Εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας
Κρούσματα σήμερα 21/11: Δραματική η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα κρούσματα για σήμερα 21/11 αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο ΕΟΔΥ. Χθες ανακοινώθηκαν 5.991 νέες λοιμώξεις, από τις οποίες στην Αττική εντοπίστηκαν 1.632, στη Θεσσαλονίκη 1.049, στη Λάρισα 216, την Αχαΐα 185 και στην Μαγνησία 153.

Κρούσματα σήμερα 21/11: Δοκιμάζονται οι αντοχές του ΕΣΥ

Τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζει η επέλαση της πανδημίας, με την πίεση να παραμένε ασφυκτική στα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», οι γιατροί κάνουν λόγο για μια «δραματική» εφημερία, ενώ υπογραμμίζουν ότι γίνεται μάχη για τις ΜΕΘ: Σημειώθηκαν 110 προσελεύσεις και έγιναν 50 εισαγωγές ασθενών με τις 36 κλίνες ΜΕΘ να είναι όλες γεμάτες.

Μάλιστα στο εν λόγω νοσοκομείο μεταφέρθηκαν περιστατικά στο από άλλα ιδρύματα, ωστόσο δεν ηταν σοβαρά και στη συνέχεια  διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία και σε ένα ιδιωτικό που έχει ριχτεί και αυτό στην μάχη. Στο «ΑΧΕΠΑ» οι ΜΕΘ είναι και εκεί γεμάτες , με εισαγωγές έχουν γίνει ήδη από τις πρώτες ώρες της εφημερίας, ενώ υπάρχουν ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός των μονάδων ενταντικής θεραπείας.

Κρούσματα σήμερα 21/11

Κρούσματα σήμερα 21/11: Στο 99% η πληρότητα στη Βόρεια Ελλάδα

Τα νοσοκομεία στην Βόρεια Ελλάδα εξακολουθούν να βρίσκονται στο «κόκκινο» τόνισε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, αναφέροντας πως η κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας ) έχει αγγίξει το 99%, ενώ στην επικράτεια αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 93%.

Μάλιστα μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση ενώ τόνισε πως «πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να πάμε μπροστά, δεν μπορούμε να λέμε κάθε τρεις και λίγο να προστίθενται νέα μέτρα». Ωστόσο επεσήμανε πως λίγο καλύτερα φαίνεται πως είναι τα πράγματα στην Αττική, καθώς η κάλυψη των ΜΕΘ στην περιφέρεια αυτή ανέρχεται στο 88%

Παράλληλα η κυρία Παγώνη προέταξε την σημασία της για όλους αλλά ιδιαίτερα για τα άτομα άνω των 60 ετών και για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Μετά το εξάμηνο μειώνεται η αντίσταση στον ιό. Αν δεν γίνει η τρίτη δόση, τα άτομα αυτά δεν θα έχουν άμυνα και δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιό με κίνδυνο  να φτάσουν ως τις ΜΕΘ. Κρούσματα σήμερα 21/11

Κρούσματα σήμερα 21/11: Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην φτάσουμε σε έναν πλήρη περιορισμό των ανεμβολίαστων στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες

Την ώρα λοιπόν που το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας λόγω της πίεσης από τα χιλιάδες νέα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφονται καθημερινά, ενώ το νέο κύμα της πανδημίας πιέζει αφόρητα τα νοσοκομεία – ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να βρίσκονται στα όρια της εξουθένωσης, δεν αποκλείεται οι ζωές των ανεμβολίαστων να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα.

«Η φιλοσοφία μας είναι, ότι δεν πρόκειται να πάμε σε περιορισμούς τύπου lockdown, είτε γενικού είτε ειδικού. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα είναι μέτρα που θα περιορίζουν την κινητικότητα των ανεμβολίαστων και αυτό δεν θα είναι τιμωρητικά», τόνισε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ανέφερε επίσης, ότι «η πανδημία καλπάζει σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όλα τα εθνικά συστήματα υγείας πιέζονται». Κορωνοϊός

Όπως επεσήμανε, το 85% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. «Για τις κλίνες ΜΕΘ γίνονται συνεχώς σχεδιασμοί, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις. Το ΕΣΥ αντέχει ακόμα. Δεν πρόκειται να κλείσουμε» είπε. Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε πως «όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση, θα λαμβάνονται νέα μέτρα. Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην φτάσουμε σε έναν πλήρη περιορισμό των ανεμβολίαστων στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Θα επιμείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση, οποιαδήποτε όμως μέτρα χρειαστούν δεν θα είναι τιμωρητικά για τα ¾ του πληθυσμού που είχε επιλέξει να εμβολιαστεί και δεν πιέζουν το ΕΣΥ».

Σχετικά με τους αυξημένους θανάτους, ο υπουργός εξήγησε, ότι «οι νεκροί είναι σε συνάρτηση με την εμβολιαστική κάλυψη. Συνεπώς, περιορίζοντας την κινητικότητα λειτουργούμε προστατευτικά». Όσον αφορά τους εμβολιασμένους, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα. «Στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους, με το σκεπτικό ότι δεν κινδυνεύουν ως προς τη νόσηση όπως οι ανεμβολίαστοι, δεν εξετάζονται περαιτέρω περιοριστικά μέτρα.»

Κρούσματα σήμερα 21/11: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νέων μέτρων και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Συγκεκριμένα, ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε σχετικά, και ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάμε σε lockdown, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά στα μέτρα, όσο οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα.

«Δεν μυρίζει lockdown, το ξεκαθάρισε και ο υπουργός Υγείας ότι δεν θα πάμε σε lockdown. Ο καλύτερος τρόπος για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας απέναντι στην πανδημία είναι να εμβολιαστούμε. Έχουμε μια πίεση στο σύστημα υγείας που μέχρι στιγμής είναι διαχειρίσιμη» ξεκαθάρισε ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στο Mega.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι δείκτες που μας ανησυχούν περισσότερο είναι οι νοσηλείες και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία. Παρακολουθούμε την κατάσταση, ενισχύεται το ΕΣΥ, ενισχύεται και από τον ιδιωτικό τομέα με την επίταξη υπηρεσιών. Δεν είναι εύκολη η κατάσταση αλλά είναι διαχειρίσιμη» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «μας απασχολεί και ο δείκτης των θανάτων, φυσικά. Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι ο εμβολιασμός και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε. Φυσικά οι θάνατοι μας στεναχωρούν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments