Αθλητισμός

Οριστική διακοπή στο Λιόν-Μαρσέιγ

Οριστική διακοπή στο Λιόν-Μαρσέιγ
Αιτία της διακοπής ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Ντιμίτρι Παγέ, που χτυπήθηκε στο κεφάλι από μπουκάλι οπαδού.

Η οριστική διακοπή του ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Ligue 1, ανάμεσα στη Λιόν και στην Μαρσέιγ, ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του σταδίου «Γκρουπάμα», περίπου δύο ώρες μετά τον τραυματισμό του αρχηγού των φιλοξενούμενων Ντιμίτρι Παγέ, ο οποίος χτυπήθηκε από μπουκάλι οπαδού στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου.

Ο Παγέ έπεσε στο έδαφος, ενώ ήταν έτοιμος να εκτελέσει το κόρνερ, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στ΄ αποδυτήρια μετά από εντολή του διαιτητή της αναμέτρησης, Ρουντί Μπουκέ.

Οι διαβουλεύσεις διήρκεσαν για αρκετές ώρες, με τους παίκτες των Μασσαλών να αρνούνται να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα κι όταν ο οπαδός εντοπίστηκε και απομακρύνθηκε από το γήπεδο.

Περίπου 1,5 ώρα έπειτα από τη διακοπή ανακοινώθηκε στους φιλάθλους ότι ο αγώνας θα αρχίσει ξανά, κάτι που εκνεύρισε τους παίκτες των φιλοξενουμένων. Οι παίκτες της Λιόν βγήκαν για ζέσταμα, όμως όχι κι αυτοί της Μαρσέιγ.

Ύστερα από περίπου 10 λεπτά, ο γυμναστής της Λιόν έδωσε εντολή στους παίκτες του να επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Ο διαιτητής Ρουντί Πουκέ πήγε στα αποδυτήρια της Μαρσέιγ για να διαπιστώσει την κατάσταση του Παγέτ, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει στον αγώνα.

Δύο ώρες έπειτα από τη σέντρα του αγώνα, με νέα ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του γηπέδου έγινε γνωστό ότι δεν θα αρχίσει το παιχνίδι.

«Σε αντίθεση με ό,τι είχε ανακοινωθεί, ο διαιτητής αποφάσισε να μην ξαναρχίσει το παιχνίδι, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ασφάλεια των παικτών δεν ήταν εξασφαλισμένη», είπε ο εκφωνητής του σταδίου.

Η λίγκα είχε εκδώσει ήδη ανακοίνωση με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στις τοπικές αρχές για τα μέτρα φύλαξης αλλά και στη Λιόν ως γηπεδούχο για την ασφάλεια των δύο ομάδων. Επιπλέον, επισήμανε ότι υπήρχαν και ρατσιστικές φωνές εις βάρος του Παγέτ πριν από τον τραυματισμό του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments