Οδηγός

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιους χαμηλοσυνταξιούχους αφορά το επίδομα 250 ευρώ

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιους χαμηλοσυνταξιούχους αφορά το επίδομα 250 ευρώ
Κοινωνικό μέρισμα: Για ποσά ετήσιου ατομικού εισοδήματος έως 7.200 ευρώ ή 600 ευρώ το μήνα, θα δοθεί το επίδομα – κοινωνικά μέρισμα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός .

Για ποσά ετήσιου ατομικού εισοδήματος έως 7.200 ευρώ ή 600 ευρώ το μήνα, θα δοθεί το επίδομα – κοινωνικά μέρισμα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός . Τέθηκε και όριο για το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 14.400 ευρώ. Επίσης, ως τρίτη παράμετρος για να δοθεί αυτή η παροχή, είναι ο δικαιούχος να μην έχει ακίνητη περιουσία, η οποία να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ σε αξία.

Σε κάθε περίπτωση το κονδύλι που θα εκταμιευθεί θα ανέλθει στα 210 εκατ. ευρώ, με προοπτική να υπάρξουν 830.000 δικαιούχοι. Το ύψος της ενίσχυσης θα είναι τα 250 ευρώ, συν 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος. Η συγκεκριμένη ενίσχυση θα καταβληθεί στα τέλη Δεκεμβρίου. Είναι άγνωστο όμως, αν θα πραγματοποιηθεί μαζί με την προγραμματισμένη καταβολή των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου, που συνήθως γίνεται πριν από τις μέρες των Χριστουγέννων, ή αν θα προκύψει εμβόλιμη πληρωμή.

Εκτός από τους χαμηλοσυνταξιούχους θα λάβουν χρήματα υγειονομικοί και ΑμεΑ ενώ ήδη είχε ανακοινωθεί από τη ΔΕΘ ότι θα καταβληθεί και σε δικαιούχους του ΚΕΑ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Τι θα λάβουν οι δικαιούχοι του ΚΕΑ

  • Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη, καταβάλλεται συνολικά ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου το ποσό θα φτάσει τα 600 ευρώ
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού θα υπάρξει προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ
  • Έτσι, για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ
  • Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.
  • Ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Αρα με την καταβολή του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ

Τι θα λάβουν τα άτομα με αναπηρία

Θα δοθεί ενίσχυση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά είδη στους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες.

  • Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ.
  • Το ύψος της ενίσχυσης θα ανέλθει σε 250 ευρώ για περίπου 173.000 δικαιούχους.
  • Η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου

Το κόστος ανέρχεται σε 43,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments