Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 24/11: Τρεις νέες περιοχές στο βαθύ κόκκινο

Κρούσματα σήμερα 24/11: Τρεις νέες περιοχές στο βαθύ κόκκινο
Κρούσματα σήμερα 24/11: Οι τελευταίες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη.

Τα κρούσματα για σήμερα 24/11 αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες ο ΕΟΔΥ. Χθες είχαμε 8.100 νέα κρούσματα, εκ των οποίων στην Αττική καταγράφηκαν 2.114 και στη Θεσσαλονίκη 1.472 νέες λοιμώξεις.

Κρούσματα σήμερα 24/11: Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη

Οι περιοχές που ανεβαίνουν επίπεδο

Ακόμη τρεις περιοχές της χώρας μπαίνουν αυτή την εβδομάδα στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) του επιδημιολογικού χάρτη, ενώ μία περιφέρεια περνάει από το επίπεδο 2 (κίτρινο) στο πορτοκαλί. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι αυτή την εβδομάδα, τρεις περιοχές της χώρας εμφάνισαν καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα και κατεβαίνουν επίπεδο.

Από το επίπεδο 4 (κόκκινο) στο επίπεδο 5 (βαθύ κόκκινο)

  • Γρεβενά
  • Άρτα
  • Αιτωλοακαρνανία

Από το επίπεδο 2 (κίτρινο) στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί)

  • Χανιά

Οι περιοχές που κατεβαίνουν επίπεδο

Από επίπεδο 5 (βαθύ κόκκινο) πήγε στο επίπεδο 4 (κόκκινο)

  • Μεσσηνία

Από το επίπεδο 4 (κόκκινο) στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί)

  • Θεσπρωτία
Κρούσματα σήμερα 24/11

Οι 27 περιοχές της χώρας οι οποίες είναι πλέον σε βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) είναι: Θεσσαλονίκη, Αρκαδία, Αγιον Ορος, Αχαΐα, Λάρισα, Μαγνησία, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Εβρος, Πέλλα, Ξάνθη, Δράμα, Μεσσηνία, Σέρρες, Τρίκαλα, Καβάλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Ιωάννινα, Φθιώτιδα, Θάσος, Λέσβος, Γρεβενά, Άρτα Αιτωλοακαρνανία.

Κρούσματα σήμερα 24/11: Πάνω από 10.000 μολύνσεις τον Δεκέμβριο

O καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του ιού, μιλώντας στο Mega, κάνοντας λόγο για 9.000 μέχρι και 11.000 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου, την ώρα που είναι δύσκολη ήδη η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας.

«Μας ακούμπησαν αυτά τα νούμερα. Είχαμε ανακοινώσει δύο σενάρια, ένα ευμενές και ένα δυσμενές. Σύμφωνα με το ευμενές σενάριο, θα είχε επιπέδωση καμπύλης κρουσμάτων στο τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου, ενώ με το δυσμενές πάμε λίγο αργότερα, μετά τις γιορτές, που σημαίνει ότι θα έχουμε επιδείνωση των πανδημικών δεικτών. Στις γιορτές υπολογίζω πως θα έχουμε μεταξύ 5.000-6.000 κρούσματα, αυτό είναι το καλό σενάριο», τόνισε ο καθηγητής. Κρούσματα σήμερα 24/11

Κρούσματα σήμερα 24/11: Φόβοι για εκατόμβες νεκρών

Την ίδια ώρα εξαιρετικά πιεστική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας ειδικά της Βόρειας Ελλάδας. Την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία περιέγραψε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας πως θα έχουμε εκατόμβη νεκρών αν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, είπε πως μετά τη χειρουργική και παθολογική, έχει αδειάσει η Γαστρεντερολογική Κλινική για να υποδεχθούν τη σημερινή εφημερία.

«Περιμένουμε 50-60 ασθενείς, περιμένουμε πάνω από 100 προσελεύσεις σε κάθε εφημερία και είναι ένας εφιάλτης. 5-6 θα χρειαστούν κρεβάτια εντατικής», υπογράμμισε. Και συνέχισε σημειώνοντας με νόημα «ότι γυρνάμε γύρω από το πρόβλημα και το δυσκολεύουμε». Σύμφωνα με τον ίδιο οι πάνω από 60 ετών και ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν και «παίζουν το σύστημα». Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος δεν υπάρχει άλλη λύση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τονίζοντας πως: «Θα έχουμε εκατόμβες νεκρών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments